CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 47. ölüm yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen anma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda. İnönü'nün "Bir memlekette namuslular, en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur" sözlerine yer vererek, şu ifadeleri kullandı:



“LOZAN ZAFERİ'NİN MİMARI”

"Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine ve demokrasisine büyük katkı sağlamış, ülkemizi İkinci Dünya Savaşı'ndan uzak tutmayı başarmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yol arkadaşı, Lozan Zaferi'nin mimarı, Cumhuriyetimizin ilk Başbakanı, ikinci Cumhurbaşkanı; büyük devlet ve siyaset adamı, Genel Başkanım İsmet İnönü'yü aramızdan ayrılışının 47. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

AKŞENER VE YAVAŞ SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ANDI

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü 47. ölüm yıl dönümünde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla andı.

Meral Akşener: "Millî mücadele dönemimizin kıymetli komutanı, Cumhuriyetimizin ikinci Cumhurbaşkanı, millî çıkarlarımız konusundaki örnek duruşuyla değerli devlet insanı İsmet İnönü'yü saygı ve rahmetle anıyorum."

Mansur Yavaş: "Cumhuriyetimizin kurucularından, kıymetli siyaset ve devlet adamı, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum."

[old_news_related_template title="AKP'li eski başkandan İsmet İnönü'ye büyük saygısızlık" desc="Yozgat AKP Gençlik Kolları'nın eski başkanı Çelebi Altuntaş'tan Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye iftira ve hakaretler... Facebook hesabından 'Allah demeyi yasakladı. Kuran’ı yakarak imha etti' gibi paylaşımlarda bulunan Altuntaş, tepkiler üzerine 'Benim partide aktif bir görevim yok. Yaptığım paylaşımlar beni bağlar' dedi. Altuntaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla özür diledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/14/iecrop/celebi-altundas-twitter_16_9_1600076939.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akpli-eski-baskandan-ismet-inonuye-hakaret-6037138/"]