CHP'nin 25-26 Temmuz'da yapacağı 37. Olağan Kurultayı için hazırlıklar sürerken, genel başkan adaylığı ve partinin en üst yönetim organı olan Parti Meclisi (PM) için de kulisler hareketlendi.

CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Tolga Yarman, kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. 26. Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "İmza vererek bizi yarışa sokmak kurultay delegelerinin, CHP’yi iktidar yapmak hepimizin sorumluluğu" diyerek, adaylığını açıklamıştı.

Parti içindeki Kemal Kılıçdaroğlu muhalifi 'Gelecek İçin Biz' grubundan Murat Akbaş da PM üyesi İlhan Cihaner'in genel başkanlığa aday olacağını duyurmuştu. Ancak İlhan Cihaner henüz bir açıklama yapmadı.

[old_news_related_template title="CHP'de kurultay heyecanı... Kılıçdaroğlu'nun karşısına iki ismin çıkması bekleniyor" desc="CHP'nin 37. Olağan Kurultayı hafta sonu Ankara'da yapılacak. İlk gün genel başkan, ikinci gün ise Parti Meclisi üyeleri seçilecek. Aytuğ Atıcı'dan sonra İlhan Cihaner'in de Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkacağı CHP kulislerinde konuşuluyor. Parti Meclisi yarışında ise muhalif grupların Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanacak anahtar/maymuncuk listeyi delebilmek için Muharrem İnce ile İlhan Cihaner destekçileriyle görüştüğü iddia ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/21/iecrop/depophotos_15915159-kk_16_9_1595319194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chpde-kurultay-heyecani-kilicdaroglunun-karsisina-iki-isimin-cikmasi-bekleniyor-5943163/"]