HDP'li milletvekilleri, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun haklarında kesinleşmiş yargı kararları okunduktan sonra gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından bugün Meclis'te açıklama yaptı.



Açıklamanın ardından Kızılay'daki Güvenpark'a doğru yürüyüşe geçtiler. "Darbe var" dövizleri taşıyan HDP'li vekiller, ''Darbeci AKP'' sloganları attı.



Ancak yürüyüşün sonlarına doğru HDP'li vekillere polis müdahalede bulundu. Arbede yaşandı.

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, ''Basını da darp ettiler. Milletvekillerini de durdurmaya çalışıyorlar. Darbe var dediğimizde yalan mı söylüyoruz. Darbe var'' diyerek tepkisini gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği dün düşürüldü. Vekillikleri düşürülen üç isim gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Gözaltına alınan HDP'li Musa Farisoğulları ve Leyla Güven tutuklandı!" desc="Milletvekilliği düşürülen HDP'li Musa Farisoğulları, Diyarbakır'da gözaltına alındı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Farisoğulları, 'Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır'dan Ankara'ya giderken, az önce gözaltına alındım' dedi. Öte yandan milletvekilliği düşürülen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP'li Leyla Güven de gözaltına alındı. Hastanedeki kontrollerin ardından adliyeye sevk edilen HDP'li Farisoğulları ve Güven, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/hdp-dha-23_16_9_1591303604.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-milletvekilligi-dusurulen-hdpli-musa-farisoglu-gozaltina-alindi-5856081/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Berberoğlu tutuklandı" desc="Milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/berberoglu-sozcu2_16_9_1591308411.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-berberoglu-gozaltina-alindi-5856323/"]