2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'den aday gösterilen ancak son dönemde partisiyle arasında soğuk rüzgarlar esen Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Hareketi bu cuma Sivas'tan yola çıkıyor.

Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde kentte olacağını açıklayan Muharrem İnce, Türkiye'nin ikinci çeyrekte yıllık yüzde 9.9 küçüldüğünü gösteren verilerin açıklanmasının ardından isim vermeden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı eleştirdi.

İnce, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, şu ifadeleri kullandı: Ekim Eylülden, Kasım Ekimden daha iyi olacak, Türkiye uçacaktı. Türkiye ekonomisi 2. çeyrekte %9,9 küçüldü. Bir zamanlar 12 bin dolar olan kişi başı gelir şimdi 9 bin dolara geriledi. Her aile 90 bin lira fakirleşti. Bunun hesabını sormak için yollara düşüyoruz.



[old_news_related_template title="Anıtkabir'de slogana bir tepki de Muharrem İnce'den" desc="Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün de ebedi istirahatgahının bulunduğu Anıtkabir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü töreni sırasında bir grubun Recep Tayyip Erdoğan sloganları atmasına bir tepki de Muharrem İnce'den geldi. İnce, 'Ziyaretçilere tören süresince kapatılan Anıtkabir’de Anıtkabir’e getirilen amigoların organize bir şekilde orada slogan atması rezilliktir, saygısızlıktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/30/iecrop/ince-sozcu1_11918738_16_9_1598793746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/anitkabirde-slogana-bir-tepki-de-muharrem-inceden-6014200/"]