Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Kocaeli'nin Derince ilçesinde inşa edilen Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi'nin açılacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde babası Erol Olçok ile birlikte İstanbul'da şehit edilen 17 yaşındaki Abdullah Tayyip'in adının verildiği tesisin açılışına davet edilmediğini ileri süren anne Nihal Olçok, twitter hesabından tepki gösterdi.

FOTO: Twitter / @NihalOlcok


"BU SİZİ AŞAR AMA YİNE DE DAVET BEKLEDİM"

"Abdullah’ın annesi var biliyorsunuz değil mi? Bu nasıl bir nezaketsizliktir ki evladımın isminin verildiği tesisi açılıyor ama anne davet edilmiyor. Gerçi bu sizi aşar biliyorum ama yine de davet bekledim" ifadelerini kullanan Nihal Olçok, tweet'inde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da etiketledi.

Açılış törenine AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da katıldı. (FOTO: SÖZCÜ)


"ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANIYORUZ"

Tesisin açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, "İnşallah bu hayırlı tesis gençlerimiz için ve Derincemiz için hayırlara, yeni bereketlere vesile olur. Bu vesile ile de Abdullah Tayyip Olçok ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz" dedi.

FOTO: SÖZCÜ)


30 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ

Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi içerisinde kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odası bulunuyor. 30 bin metrekare alan üzerine yapılan merkezin açık alanında futbol, basketbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu, çocuklar için yaş gruplarına göre oyun alanları ve kaykay pisti de yer alıyor. Alanında uzman isimlerin görev alacağı merkeze gelecek olan çocuklar ve gençler, burada spordan eğitime kadar diledikleri hizmetlere ulaşabilecek.

AKP'YE YÖNELİK SERT ELEŞTİRİLER YAPIYOR

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde Nihal Olçok eşi AKP'nin eski reklam danışmanı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok darbeci askelerin ateş açması sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi. Nihal Olçok, 2016 beri AKP'ye yönelik sert eleştirileriyle gündeme geliyor.