Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' isimli programa katılan Sevda Noyan, ''15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası'' şeklinde dehşet açıklamalarda bulunmuştu.

Komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan hakkında birçok vatandaş suç duyurusunda bulunmuştu.

RTÜK, yayında 'toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu' gerekçesiyle Ülke TV'ye 3 kez program durdurma cezası verdi.

''ÇOK BÜYÜTÜLECEK BİR KONU DEĞİL'' DEMİŞTİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Sevda Noyan'la ilgili ''Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil'' ifadelerini kullanmıştı. Gelen tepkiler üzerine geri adım atan Şahin, tekrar açıklama yapıp "Sevda Noyan'ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddet teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlk kurul toplantısında gereği yapılacaktır" demişti.

 

[old_news_related_template title="Sevda Noyan hakkında CHP'li gençlerden suç duyurusu" desc="CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları, Ülke TV'de katıldığı programdaki ifadeleri ile tepki çeken Sevda Noyan hakkında suç duyurusunda bulundu. Corona günlerinde halkı kin ve nefrete iten, tahrik edici açıklamalar yapıldığını belirten gençler, 'Biz yardım listesi yapıyoruz, bunlar komşularının ölüm listesini yapıyor' serzenişinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/12/iecrop/chp-gencler-sozcu_16_9_1589297737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sevda-noyan-hakkinda-chpli-genclerden-suc-duyurusu-5810265/"]

[old_news_related_template title="Sevda Noyan, komşularını ölümle tehdit etti" desc="Yazar olduğunu iddia eden eski güzellik uzmanı Sevda Noyan, katıldığı televizyon programında '15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/09/iecrop/detay-kopya_16_9_1588999449.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yazar-sevda-noyan-oturdugu-sitedeki-komsularini-olumle-tehdit-etti-5803218/"]