Tedavisi uzun süre İstanbul'da devam eden ve birkaç gün önce Ankara'ya dönen Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, bugün öğle saatlerinde kalbiyle ilgili bir sorun yaşayınca evine çok yakın olan Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Bekir Coşkun akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Ünlü isimler acı haberi şu sözlerle karşıladı:

CHP'li Muharrem İnce: Bekir Coşkun kalemini satmayan, kalemini satmadığı için dokuz köyden kovulan vatansever bir gazeteciydi. Allah rahmet eylesin, ailesinin, okurlarının başı sağ olsun.

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun: Bekir Coşkun’un aramızdan ayrılışının üzüntüsünü yaşıyorum. Türk basın camiasına, okurlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. 9. Köy’ün sahibine ebedi yolculuğunda Allah’tan rahmet dilerim.

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer: Işıklar içinde uyu......Bekir Coşkun

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı: Türkiye gerçek bir gazeteciyi daha kaybetti, o artık yazamayacak ama yazdıkları okunmaya devam edecek. Hoşça kal Bekir Coşkun.

CHP 26 ve 25. Dönem Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen: "Dostum güzel insan” söz verdiğimiz gibi küreklere asılmaya devam edeceğiz. Her şey için minnettarız. Işıklar içinde uyu...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer: Basınımızın usta kalemi, duayen ismi Bekir Coşkun'un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. İnandığını yazmaktan vazgeçmemiş, baskılara hiçbir dönemde boyun eğmemiş bir isimdi. Allah'tan rahmet diliyorum. Basın camiasının, sevenlerinin ve ailesinin başı sağolsun.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç: Türkiye basınının usta ismi, Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un vefatı hepimizi üzdü. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: Türk basınının duayen ismi Bekir Coşkun hakka yürüdü. Habertürk gazetesinde birlikte çalışmıştık. İyi bir insan ve gazeteciydi. Hakkımız varsa helal olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Basın camiasının duayen isimlerinden Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Ülkemiz ve basın dünyamız çok değerli bir ismini kaybetti. Ailesine, sevenlerine ve son olarak çalıştığı Sözcü ailesine başsağlığı diliyorum.

Gazeteci Fikret Bila: Bekir Çoşkun’un vefatından büyük üzüntü duydum. Türk basını için yeri doldurulamayacak bir kayıp. Bekir abiye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır: Türk gazeteciliğinin usta isimlerinden Bekir Coşkun’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir: Kalemini satmayan, kiraya vermeyen, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözüne binaen köşesinin adını onuncu köy koyan duayen gazeteci Bekir Coşkun'u kaybettik.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: Hakikatten ve adaletten asla ödün vermeyen, basın tarihimizin önemli bir çınarı Bekir Coşkun’u kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Onun yazılarıyla büyümüş bir nesilden gelmiş olmanın gururuyla kendisine Allah’tan rahmet, tüm okurlarına başsağlığı dilerim.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur: Kendisini uzun yıllardır tanımaktan mutluluk duyduğum değerli ve dürüst gazeteci Bekir Coşkun’u kaybetmekten büyük üzüntü duydum. Ailesine, sevenlerine, Sözcü Gazetesi ailesine ve tüm Türk Basın Camiasına taziyelerimi iletir, sabır dilerim. Allah Rahmet eylesin.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Sözcü gazetesi yazarlarından değerli gazeteci Bekir Coşkun'u kaybettiğimizi üzülerek öğrendim. Ailesine, tüm sevenlerine, Sözcü Gazetesi'ne ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum.

Gazeteci Barış Yarkadaş: Gazeteciliğin yüzakı Bekir Coşkun'u kaybettik. Çocukluğumdan beri okuduğum nadir yazarlardandı. Kalemini eğmedi, bükmedi, kiraya vermedi. Doğru bildiğini söylemekten çekinmediği için "dokuz köyden kovuldu." SÖZCÜ, 10. köyüydü. Ve yıllardan beri öyle de oldu. Allah rahmet etsin.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Ömrünü özgür ve bağımsız bir medyaya adamış, gerçek bir cumhuriyet aydını Bekir Coşkun’u kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yerin hiç dolmayacak güzel insan..

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet: İçimiz sızlıyor. Mekanı cennet olsun.. Allah rahmet eylesin.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Her zaman kalemini dik tutan, duayen gazeteci, onurlu duruşu hep örnek olacak güzel insan Bekir Coşkun’u kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Işıklar yoldaşı olsun.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel: Duayen gazeteci Bekir Coşkun'u kaybettik. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: Duayen gazeteci Bekir Coşkun'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhum Coşkun'a Allah'tan rahmet; ailesine, okurlarına, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı dilerim.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu: 46 yıldır ülkemiz basın tarihinde Atatürkçülüğü, vatan, insan, hayvan ve doğa sevgisiyle daima saygı duyulan kıymetli gazeteci Bekir Coşkun’u kaybettik. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: Cumhuriyet aydını, gazeteci Bekir Coşkun'u kaybettik. Duayen gazetecimize Allah'tan rahmet, ailesine ve basın camiasına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun: Acımız büyük. Basınımızın usta ismi, gazeteci Bekir Coşkun’u kaybettik. Bekir Coşkun'a Allah’tan rahmet; ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Bir ağabey daha göçtü dünyadan. Urfa’nın ayakkabı boyacısı bebeleri öksüz artık. Rüzgarlı sokağın son kemanı sustu. Sokak hayvanları yetim. Mesleğimin son fıkra yazarı gitti. Atatürk aydınlanmasının bir sokak lambası daha söndü. Hüzünlü bir karanlıktayım.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün: Türk basınının hiçbir dönem eğilip bükülmeyen, özgür, tarafsız ve cesur kalemi Bekir Coşkun’u kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Duayen gazeteci Bekir Coşkun’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Sözcü ailesine baş sağlığı diliyorum.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık: Çok kıymetli bir basın duayenimizi maalesef kaybettik. Bekir Coşkun yazdığı her dönemde gerçek bir gazetecilik örneği sergiledi ve Onuncu Köy artık kimsesiz kaldı. Ailesine, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Basının usta ismi, duayen gazeteci Bekir Coşkun'u kaybettik. Acımız büyük. Bekir Coşkun'a Allah’tan rahmet; ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Duayen gazeteci Bekir Coşkun’un vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, Sözcü Gazetesi’ne ve basın camiasına başsağlığı dilerim.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Büyük bir cumhuriyet aydınını, duayen gazeteci Bekir Coşkun'u kaybettik. Kendisini daima mesleğinin onuruna leke sürmeden özgür ve tarafsızca halka doğruları anlatma çabasıyla hatırlayacağız. Huzur içinde uyusun.

İYİ Parti Kurucu üyesi ve Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı: Türk basınının başı sağ olsun.

[old_news_related_template title="Son dakika... Bekir Coşkun aramızdan ayrıldı…" desc="Türk basınının usta ismi, gazetemizin yazarı Bekir Coşkun hayata gözlerini yumdu. Akciğer kanseri tedavisi gören 75 yaşındaki Coşkun, bugün saat 20.30'da vefat etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/18/iecrop/00001_16_9_1603045589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bekir-coskun-aramizdan-ayrildi-6086775/"]

[old_news_related_template title="Güle güle Bekir Ağabey..." desc="Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’u kaybettik. Üç yıldır kanserle mücadele eden Bekir Ağabey’in ardından gazetemizin yazarları duygu ve düşüncelerini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/18/iecrop/bekir-cosskun_16_9_1603049398.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/gule-gule-bekir-agabey-6086817/"]