İzmir’in Çeşme ilçesinde dün gece otluk alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, öğlen saatlerinde kontrol altına alındı.

Trafodan kaynaklandığı düşünülen yangın yerleşim yerlerini tehdit edince, dün gece Termal kent, Günkent, Gökçe çiçek sitelerindeki vatandaşlar tahliye edildi.

FOTO: İHA


YANGIN GECE BOYUNCA SÜRDÜ

Gece boyunca yangın söndürme ekipleri ile İzmir Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin karadan müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına, günün ilk ışıklarıyla birlikte uçak ve helikopterler de katıldı.

FOTO: SÖZCÜ


Yaklaşık 200 hektarlık alanda etkili olan yangının söndürülmesi için 2 uçak ve 20 helikopter, 86 arazöz, 9 dozer, 344 personel aralıksız çalıştı.

Yangının kontrol altına alındığını Orman Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından "Çeşme’de çıkan yangınla mücadele eden kahramanlarımız şiddetli rüzgara rağmen tüm gece boyunca fedakarca çalıştı. Nava gücümüzün desteği ve kahramanlarımızın özverili çalışmaları ile yangını kontrol altına aldık" sözleriyle duyurdu.

FOTO:SÖZCÜ


BAKAN PAKDEMİRLİ BÖLGEDE

Yangın bölgesine gelerek helikopterle söndürme çalışmalarını izleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Yangın tamamen kontrol altında. 150-200 hektar alan zarar gördü. Vatandaşlarımız evlerine dönebilirler. Çıkış nedeni trafo kaynaklı deniliyor, ama araştırmalar sürüyor" dedi.

FOTO: İHA