[imza_template desc="Saygı ÖZTÜRK,Yaşar ANTER" arry="Saygı ÖZTÜRK,Yaşar ANTER"][/imza_template]

Doğan Taşdelen'in tatilini geçirdiği Yalıvakak'ta yüzerken fenalaştığı ve vatandaşların yardımıyla sahile çıkarıldığı öğrenildi.

Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Taşdelen’e ilk müdahaleyi sahilde bulunan bir doktor yaptı, ardından çağrılan ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılan Taşdelen bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CENAZE PROGRAMI NETLEŞMEDİ

Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı olan Alper Taşdelen’in babası olan Doğan Taşdelen’in vefat haberi üzerine oğlu ve yeğeni CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Bodrum’a gitti.

Cenazesi bugün Ankara’ya getirilecek olan Taşdelen’in cenaze programı ise daha sonra belli olacak.

[caption id="attachment_5924896" align="alignnone" width="650"] Kurdeleyi kesen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, sağ başta Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, arkada Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve sol başta Eski Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu... FOTO: SÖZCÜ[/caption]

Alper Taşdelen, babasının vefatı üzerine SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, "Ben sevgili babamı, Türk siyaseti de önemli bir ismini kaybetti. Acımız sonsuz..." ifadelerini kullandı.



Doğan Taşdelen 1989-1999 yılları arasında bugün Türkiye'nin en büyük ilçesi konumundaki Çankaya Belediyesi'nde başkanlık koltuğunda oturmuştu.

[old_news_related_template title="CHP Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: Küçükken hayalim çöpçü olmaktı" desc="Türkiye’nin en büyük ilçesini yöneten Taşdelen, başlıktaki gibi dedi ve ekledi: “Şimdi de çöp işlerine çok da uzak değilim, o hizmeti de yürüten bir belediyenin başkanı oldum…” " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/05/iecrop/06-hs-968-15cm_16_9_1591398658.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kucukken-hayalim-copcu-olmakti-5858612/"]