Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde kendisini yanlış bilgi vermekle suçlayan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a yanıt verdi.

- Beşiktaş saldırısında (2016) bir şehit annesine 121 lira 96 kuruş maaş bağlandığını söylemişti. Bana itiraz edildi. İtirazı yapan da AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık... Ona şöyle dedim: 121 lira 96 kuruş maaş bağlanmasına doğru diyorsunuz, yerinizde kalın. Doğru demiyorsanız, görevinizden ayrılın, ben makbuzu size vereceğim. Makbuz burada.

- AKP'li milletvekili, "Bana bu yanlış bilgiyi kim verdi" diye hesap soracak mı? Ya da "Bu yanlış bir bilgiymiş. Beni aldattılar. Kılıçdaroğlu'ndan özür dilerim" diyecek mi?

Malatya Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık


- Şehidimizin annesine bağlanan 121 TL 96 kuruş aylığın belgesi, yazısı burada, Sayın Öznur Çalık derhal ya istifa etmelidir veya parlamentoda benden ve arkadaşlarımdan özür dilemelidir. Şehitlerden de şehit yakınlarından da özür dilemelidir.

- Şehidimizin annesine 121 TL aylık bağlanmasıyla ilgili Fuat Oktay "Bu rakamları nereden alıyorsunuz? Yönünüzü Türkiye'ye dönün" demişti. Bizim açıkladığımız rakam doğru, yönümüz de belli. Sizin yönünüz Saray'dır, bizim yönümüz 83 milyon vatandaşımızdır.

ASGARİ ÜCRETİN EN AZ 3 BİN 100 LİRA OLMASI GEREKİYOR

Kılıçdaroğlu, asgari ücrete yapılması beklenen zamla ilgili konuştu. TÜİK'in asgari ücret olarak 2 bin 792 liralık önerisini Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na sunduğu anda kürsüde olan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

- Gündemde asgari ücret var. Milyonlarca kişi bekliyor. Bütçe görüşmelerinde açıkladık asgari ücretin net, vergisiz 3100 lira olması lazım.

- O nedenle bütün sendikalara sesleniyorum. Bize göre asgari ücretin vergisiz 3100 lira olması lazım. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi ve doğru bulmuyoruz.”

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde para var ama sıra asgari ücrete gelince para yok. Bu bir siyasi tercihtir.

BİLGİ HIRSIZINDAN AYM ÜYESİ Mİ OLUR?

Kılıçdaroğlu, İrfan Fidan'ın Anayasa Mahkemesi üyeliği için aday olmasına ve 107 oy almasına da tepki gösterdi:

- 107 üye vicdanlarını kiralayarak, iradelerini satarak dün gelen bir kişiye gidip AYM üyesi olabilir diye oy kullandılar. Tam bir utanç tablosu! Nasıl FETÖ'cülerin yerleştirdiği 140 hakime militan dediysem bu 107 kişi de Saray'ın militanıdır.

- Kararı hakim değil de, Saray telkin ediyorsa biz buna 'hakim' diyebilir miyiz? Adaletsizliği dağıtan bir insan 'hakim' unvanı alabilir mi? Bilgi hırsızından Anayasa Mahkemesi üyesi mi olur? Hırsızın, AYM üyeliğinde ne işi var?

- FETÖ örgütünün 140 militanı atadığında da aynı itirazı yapmıştık. Tarih bizi haklı çıkardı. AYM sıradan bir mahkeme değildir, bari dünyayı kendimize güldürmeyelim. Bu kişide toplu iğne ucu kadar onur varsa adaylıktan çekilir!