CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından tutuklandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, şunları söyledi:

AYM'YE BİREYSEL BAŞVURU HÜKME ENGEL DEĞİL

* "Dönem sonuna bırakılırdı" diyorlar, böyle bir teamül yok. Arkadaşların tutumu Anayasa'ya ve İç Tüzük'e aykırı. 'Bunlar uygulanmasın' diyorlarsa o ayrı bir tartışma konusu. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvuru, kararın kesinleşmesinde engel değil.

* Yapılan itirazlar temelsiz. Karar ocak ayında okunacaktı ama salgın nedeniyle ertelendi. Herkes Anayasayı ve İç Tüzük'ü okusun. Anayasa ve İç Tüzük kitabı sağa sola göstermek, basın önünde poz vermek, sağa sola atmak için kullanılan bir materyal değil, okumak, anlamak için vardır.

[old_news_related_template title="Son dakika... CHP ve HDP'den üç ismin vekilliği düşürüldü" desc="TBMM Genel Kurulu'nda, cezaları onanan ancak Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) dosyaları henüz karara bağlanmamış olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in milletvekillikleri düşürüldü. Gergin geçen Genel Kurul, CHP ve HDP'nin protestolarına sahne oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/04062020tbmm-1_resized_16_9_1591275754.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-chp-ve-hdpden-uc-ismin-vekilligi-dusuruldu-5855369/"]