"Dün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile “İstanbul ilinde EGM’ye bağlı takviye hazır kuvvet” ne için kuruluyor? Ordu, polis ve jandarmanın yetmeyeceği ne tür bir tehdit algılaması söz konusu ki, böylesi bir takviye hazır kuvvet kuruluyor? Bilen varsa bir adım öne çıksın" diyen Özkan'a, Soylu Twitter hesabından yanıt verdi.

Bakan Soylu Twitter hesabından verdiği yanıtta “Necati Bey, siz bir kampanyacısınız. Anladığım kadarıyla güvenlik yönetimi konusunda da yetkinsiniz. Olası İstanbul depremi için hazırlık toplantısındayım. Bitince bir adım öne çıkıp izah edeceğim. Siz de teşekkür edeceksiniz…” ifadelerini kullandı.



NECATİ ÖZKAN: EMEKLİ BİR SUBAY OLARAK

Soylu'nun yanıtının ardından, Necati Özkan'dan bir tweet daha geldi. Özkan, Soylu'nun "Anladığım kadarıyla güvenlik yönetimi konusunda da yetkinsiniz" sözlerine "Sayın Bakan, haklısınız. Emekli bir subay olarak, güvenlik konuları hakkında sizin kadar olmasa da bir parça bilgim vardır" ifadelerini kullanarak cevap verdi.



Özkan daha sonra Bakan Soylu'nun kendisini aradığını ifade ederek "Sayın bakan @suleymansoylu biraz önce şahsen aradı ve İstanbul’da kurulmakta olan resmi güvenlik görevlilerinin çalışacağı yapının amacını anlattı. Uzun izahat ve ilgisi için bakan beye teşekkürler" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Belediye Başkanı seçildiği kampanyayı yürüten Necati Özkan FOTO: SÖZCÜ