TTB Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığından temaslılar için test kısıtlamasını kaldırmasını istedi. TTB’den yapılan açıklamada; “Son günlerde COVID-19 hastalığının giderek yaygınlaşması sonrasında yaptığımız incelemeler, Sağlık Bakanlığı’nın temaslılar için test endikasyonunu yeniden işleme koymasının yaşamsal öneme sahip olduğunu göstermektedir” denildi.
“UZUN SÜREDİR SÜRVEYANS VE FİLYASYON YAPILMIYOR”
Tabip odalarından, TTB’ye gelen bildirimlerin COVID-19 için sürveyans ve filyasyon faaliyetlerinin uzun süredir yapılmadığını ya da çok azaldığını gösterdiği hatırlatılan açıklamada söyle denildi; “Her iki faaliyetin de yetersizliği ya da durdurulmuş olması pandemi karşısında büyük emek ve can kayıpları pahasına sağlanmış olan kazanımlarımızın birer birer kaybedilmesine neden olmaktadır.
TTB olarak Sağlık Bakanlığı’nı COVID-19 için aktif sürveyans sistemini kurmaya ve filyasyon faaliyetlerini aksatmadan sürdürmeye, temaslılar için test kısıtlamasını kaldırmaya davet ediyoruz.”
[old_news_related_template title="TTB: Kişisel sağlık verileri keyfi olarak işlenemez" desc="Sağlık Bakanlığı'nın kayıt dışı ekonomiyi gerekçe göstererek özel muayenehaneler, özel diş muayenehaneleri, özel ağız diş sağlığı poliklinikleri ve özel ağız diş sağlığı merkezlerinden hastalara ilişkin kişisel sağlık verilerini istemesine Türk Tabipler Birliği (TTB) itiraz etti. TTB, Sağlık Bakanlığına ve tüm Tabip Odalarına birer yazı göndererek, talebin kişisel verilerin korunması yasasına aykırı olduğunu, verilerin paylaşılmasının suç teşkil edeceğini bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/30/iecrop/hastane-shutter_16_9_1596098771.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/ttb-kisisel-saglik-verileri-keyfi-olarak-islenemez-5961240/"]
Türk Tabipleri Birliği: Aktif temaslılara test yapılsın
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Sağlık Bakanlığı’ndan temaslılara test yapılmasını istedi, “Aktif surveyans ve filyasyon sürdürülsün” çağrısı yaptı.