Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Nea Smyrni Meydanı’nda toplanan çoğunluğu öğrenci yaklaşık 6 bin kişi ülkedeki polis şiddetini protesto etti. Göstericiler, geçtiğimiz pazar günü polisin Nea Smyrni'de bir vatandaşı dövmesinin ardından sokağa indi.

Yunan basınında, polisin vatandaşı izinsiz gösteri yapmak istemesi sonucu müdahale ettiğini yazarken, bazı haberlerde ise adamın Covid-19 kısıtlamalarını uymadığı için polis tarafından dövüldüğü iddia edilmişti. Atina Savcılığı ise, olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

POLİS SES BOMBASI KULLANDI

Barışçıl başlayan gösterilerde göstericilerin, ilerleyen saatlerde Nea Smyrni Emniyet Müdürlüğüne yürümek istemesi ile tansiyon yükseldi.

Göstericiler, polise taş ve molotof kokteyli ile saldırırken, polis göstericileri dağıtmak için ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.

Çıkan olaylarda göstericilerin motosikleti 1 polise taş ve sopalarla saldırması sonucu ağır şekilde yaraladığı bildirildi. Polis, protestocuların üstünden çıktığını iddia ettiği molotof kokteyli dolu bir torbanın fotoğrafını paylaştı.

[old_news_related_template title="Yunanistan: Mısır enerji haritasını düzeltti, konu kapandı" desc="Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerinde yaşanan 'enerji haritası' sorununun çözüldüğünü söyledi. Dendias, 'Mısır'ın yayımladığı yeni haritaya göre, teknik düzeydeki bu konunun kapandığına inanıyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/09/iecrop/yunanistan-reuters_16_9_1615307045.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-misir-enerji-haritasini-duzeltti-konu-kapandi-6304932/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan corona virüsü yasaklarını kaldırma takvimini açıkladı" desc="Yunanistan, perakende sektörünün ve okulların Mart ayının sonunda açılmasına karar verildiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/08/iecrop/yunanistan-reuters_16_9_1615213626.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-corona-virusu-yasaklarini-kaldirma-takvimini-acikladi-6302770/"]