İki uçakla Orta Doğu'ya gönderilen dördüncü bombardıman uçaklarının bölgede görev yaptığını belirten CENTCOM yaptığı yazılı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetleri, görev gereksinimlerini karşılamak ve bölgesel ortaklarla eğitim için uçakları ve personeli ABD Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına, dışına ve çevresine düzenli olarak hareket ettirerek stratejik ortaklıkların öneminin altını çiziyor" dedi.

ABD geçtigimiz haftalarda Suriye’de bir hava saldırısı düzenlemiş Irak’ta ABD hedeflerine yönelik roket saldırılarına tepki olarak İran destekli 17 savaşçıyı öldürdüğünü açıklamıştı.

'SEÇTİĞİMİZ ZAMAN YAPACAĞIZ'

Savunma Bakanı Lloyd Austin, önceki gün ABD’nin kendini savunmak için ne gerekiyorsa yapacağını belirterek, "Eğer yapmamız gerekenin vurmak olacağını düşünürsek kendi seçtiğimiz zaman ve yerde bunu yapacağız. Askerlerimizi koruma hakkımız kullanıyoruz” dedi.

[old_news_related_template title="Foreign Policy'den dikkat çeken analiz: Biden'dan Türkiye'ye sessiz muamele... Erdoğan'ın telefonu çalmadı" desc="ABD merkezli Foreign Policy dergisi, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmede bulunmamasını mercek altına aldı. Makalede, 'Eğer Ankara eylemlerini hızlıca değiştirmezse, bu soğukluk devam edecek ve ABD'nin Türkiye'ye tavrı daha da sertleşecek. ABD Başkanı'nın sessiz mesajı bunu gösteriyor' ifadeleri yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/06/iecrop/biden-erdogan-reuters_16_9_1615023789.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/foreing-policyden-dikkat-ceken-analiz-bidendan-turkiyeye-sessiz-muamele-erdoganin-telefonu-calmadi-6298720/"]