Siyasi belirsizliğin hakim olduğu Balkan ülkesi Bulgaristan yeniden sandığa gitmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı RumeN Radev, parlamentonun 2021 bütçesini onaylamasının ardından 14 Kasım'da bu yılki üçüncü seçime gidileceğini açıkladı. Aynı tarihte cumhurbaşkanlığı seçiminin de ilk turunu yapacak Bulgaristan'da her iki seçimin de aynı gün yapılmasıyla birlikte vergi mükelleflerinin paralarının boşa harcanmayacağını dile getirdi.

Bu yıl Nisan ve Temmuz ayında seçim yapan fakat hem corona virüsü salgını hem de artan fiyatlar sebebiyle hükümet kuramayan Bulgaristan'da belirsizlik devam ediyor.
[old_news_related_template title="Bulgaristan’da polis şiddeti güvenlik kamerasında" desc="Bulgaristan’da geçtiğimiz yıl eski Başbakan Boyko Borisov ve Başsavcı İvan Geşev’e karşı gerçekleştirilen protestolar sırasında polisin göstericilere şiddet uyguladığı anlara ait güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkması ülkeyi ayağa kaldırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/15/iecrop/bulgarisytan-iha_16_9_1629061137.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bulgaristanda-polis-siddeti-guvenlik-kamerasinda-6595326/"]