Afganistan'da yaşananları izleyicilerine aktaran BBC'nin muhabiri Yalda Hakim dün gece canlı yayında şaşırtıcı bir olay yaşadı. Afganistan'daki gelişmeleri aktaran Hakim'in kişisel cep telefonu yayın sırasında çaldı.

 

Telefon hattının diğer ucundaki kişi ise Taliban'ın sözcülerinden Sühail Şahin'di... Bir an şaşkına dönen Hakim, canlı yayında telefonunun hoparlörünü açtı ve röportaja başladı. Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinden sonra gerçekleşen görüşmede kendini tanıtan Şahin'le görüşen Hakim, "Peki hattımızda Taliban'ın sözcüsü Şahin var. Sayın Şahin, beni duyabiliyor musunuz?" diye sorarak stüdyodaki gergin ortamı ortadan kaldırdı.

Görüşmede Şahin, "Kimseden intikam almayacağız. Bu ülkenin ve halkın hizmetkarı olarak çalışacağız. Barışçıl bir güç transferi bekliyoruz" ifadesini kullanmıştı. Şahin o röportajda şeriat kuralları ile ilgili de kaçamak yanıtlar verdi. Şahin, "Şu an bu konuda bir şey söyleyemem. Bu mahkemelerdeki hakimlere ve kanunlara bağlı" dedi.

Şahin, kadınların haklarına saygı duyacaklarını ve onların eğitime erişmelerine izin vereceklerini söyledi.

[old_news_related_template title="Afganistan'da kaos: Cumhurbaşkanı Gani kaçtı, Taliban sarayı ve Kabil'i ele geçirdi" desc="ABD önderliğindeki batı güçlerinin Afganistan'dan ayrılma sürecinin başlamasıyla birlikte ülkede etkisini artıran Taliban dün gece Kabil'e girdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçiren Taliban'ın devriyeleri şehirde dolaşmaya başladı. Ülkenin adının değiştirileceği açıklanırken binlerce Afgan ülkeden kaçmak için havalimanına akın etti. Havalimanında ABD askerleri sivillere ateş açtı, ölü ve yaralılar var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/aljazeera_16_9_1629091088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afganistanda-kaos-cumhurbaskani-gani-kacti-taliban-sarayi-ele-gecirdi-6595581/"]

[old_news_related_template title="Taliban'ın ele geçirdiği Afganistan'da kadınlar endişeli" desc="ABD ve NATO yetkililerin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Taliban, dün gece itibariyle ülkenin tamamını ele geçirdi. Taliban şiddetinden kaçan Afganlar havalimanlarına akın ederken, yaşanan dehşetten en çok etkilenenler kuşkusuz kadınlardı... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/afghan-women-reuters-1019615-1628894863_16_9_1629098564.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibanin-ele-gecirdigi-afganistanda-kadinlar-endiseli-6595734/"]