Umman açıklarında İsrailli ticariyi gemiye gerçekleştirilen saldırıyla birlikte Tahran-Tel Aviv hattında bir kez daha ipler gerildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıdan İran’ın sorumlu tutulmasını kabul etmediklerini belirtti.

Hatipzade, “Kudüs’ü işgal altında tutan ve varlığı yasa dışı olan İsrail rejimi, bu iftira ve suçlamalardan artık vazgeçmeli” ifadesini kullandı. “Bu rejim, ilk kez benzer iftira ve suçlamalarda bulunmuyor" diyen Hatipzade, "Bu suçlamalar Kudüs işgalcisi İsrail rejiminin ABD'deki çocuksu lobi faaliyetlerinin bir sonucu. İsrail rejimi bu yalanlar ile bir sonuca ulaşamayacağını bilmeli” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Umman açıklarında İsrailli iş adamı Eyal Ofer’in Zodiac Maritime Denizcilik Şirketine ait Mercer Street adlı petrol tankeri geçtiğimiz günlerde saldırıya uğramıştı. Tanzanya’dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) hareket halindeyken saldırıya uğrayan gemide mürettebattan İngiliz ve Romanya uyruklu 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Saldırıdan İran’ı sorumlu tutan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Tahran yönetimine en sert şekilde karşılık verileceğini söylemişti.
[old_news_related_template title="İsrail gemi saldırısından İran'ı sorumlu tuttu: Yalnızca bizim sorunumuz değil" desc="İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İsrail'e ait ticari geminin Umman açıklarında uğradığı saldırının ardından yaptığı açıklamada, 'İran yalnızca İsrail'in sorunu değil, aynı zamanda hepimize zarar veren bir terör, yıkım ve istikrarsızlığın kaynağıdır. Seyir özgürlüğüne de zarar veren İran terörü karşısında asla sessiz kalmamalıyız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/yair-lapid-reuters_16_9_1627716107.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-gemi-saldirisindan-irani-sorumlu-tuttu-yalnizca-bizim-sorunumuz-degil-6566552/"]

[old_news_related_template title="İsrail güçlerinden Filistinlilere gerçek ve plastik mermili müdahale: 178 yaralı" desc="İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beita kasabasında yasa dışı Yahudi yerleşim politikalarına karşı gerçekleştirilen protestoya gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi sonucu 178 Filistinli yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/30/iecrop/korona-iha2_16_9_1627673413.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-guclerinden-filistinlilere-gercek-ve-plastik-mermili-mudahale-178-yarali-6565940/"]

[old_news_related_template title="İsmail Haniye yeniden Hamas'ın başına seçildi" desc="Hamas'ın yeni liderliği için yapılan seçimler tamamlandı ve İsmail Haniye ikinci kez Hamas siyasi büro başkanı seçildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/haniye-depophotos_16_9_1627815090.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ismail-haniye-yeniden-hamasin-basina-secildi-6568567/"]