ABD'yi sarsan seks ticareti ve cinsel istismar davasında jüri, kararı Noel’den sonra vereceğini açıkladı.

Davada, pedofil iş insanı Jeffrey Epstein'in eski sevgilisi Ghislaine Maxwell, para karşılığında Epstein'e yardım etmekten yargılanıyor.

Fuhuş, insan ticareti ve cinsel istismar suçlarından yargılanırken 2019’da hapishanede intihar eden Epstein’e reşit olmayan kızlar bulmakla suçlanan Maxwell, Noel dönemine denk gelen 60. yaş gününü demir parmaklıklar ardında geçirecek.

JÜRİ, BAZI İFADELERİ GÖZDEN GEÇİRDİ

ABD’de görülen davada jürinin kararı Noel’den önce verebileceği belirtiliyordu ancak jüri, Noel arası vermek istediğini belirterek izin istedi.

Pazartesi günü yapılan kapanış konuşmaları sonrasında jüri, iki gün boyunca Maxwell’le ilgili karar vermeye çalıştı. Jüri üyeleri, Maxwell aleyhine ifade veren bazı kadınların ifadelerini gözden geçirdi.

Jüri, 2002’de 14 yaşındayken Epstein’in kendisini istismar ettiğini ve Maxwell’in de çıplak vücuduna dokunduğunu söyleyen bir tanığın da ifadesinin detaylandırılmasını istedi.

"TEHLİKELİ BİR AVCI"

Savcılık avukatı Alison Moe, jüriye yaptığı kapanış konuşmasında, Maxwell'in savunmasız çocukları avlayan bir kadın olduğunu söylemişti. Moe, Maxwell'in 30 milyon dolar karşılığında küçük yaştaki ve sorunlu ailelerden gelen kızları Epstein'in evlerine götürdüğünü, aynı şeyi tekrar tekrar yapan tehlikeli bir avcı olduğunu belirtmişti.

Maxwell’in avukatlarıysa, savcılığın Maxwell’i Epstein’in işlediği suçların günah keçisi olarak göstermeye çalıştığını öne sürerek müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunuyor.

Savunma, Maxwell aleyhine konuşan dört tanığın para karşılığında savcılıkla işbirliği yaptığını iddia ediyor.

Maxwell, suçlu bulunması halinde ömrünün geri kalanını hapishanede geçirecek.

[old_news_related_template title="Seks tarikatı davası sürüyor: Maxwell, savunmasız kızları seçen bir avcıydı" desc="ABD'yi sarsan seks ticareti ve cinsel istismar davasında, kararın Noel’den önce verilmesi bekleniyor. Savcılık avukatı, kapanış konuşmasında, davada yargılanan iş insanı Jeffrey Epstein'ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'in, para karşılığında küçük kızları hedef alan “tehlikeli bir avcı” olduğunu söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/21/iecrop/maxwell4-reuters_16_9_1640066660.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/seks-tarikati-davasi-suruyor-maxwell-savunmasiz-kizlari-secen-bir-avciydi-6839176/"]

[old_news_related_template title="Seks tarikatı davasında yargılanan Maxwell: İfade vermeyeceğim" desc="Pedofil iş insanı Jeffrey Epstein’a cinsel istismar için aracılık yapmakla suçlanan Ghislaine Maxwell, avukatlarının bazı önemli tanıkları mahkemeye getirememesi üzerine davada ifade vermeyi reddettiği açıkladı ve hakkındaki iddiaların dayanaksız olduğunu savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/18/iecrop/maxwell-reuters_16_9_1639816623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/seks-tarikati-davasinda-yargilanan-maxwell-ifade-vermeyecegim-6834505/"]