Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipler, FETÖ/PDY üyeliği suçundan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Operasyon için harekete geçen ekipler, dün sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı.

Operasyonda 6 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezasıyla aranan Numan D. (47) ve Sedat E. (65) ile 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla aranan Adem Ş. (47) yakalandı.

ARALARINDA ADANA BÖLGE ABİSİ DE VAR

Emniyete götürülen ihraç öğretmen Numan D.’nin, örgütün milli eğitim yapılanmasında ‘Adana bölge abisi’ olduğu belirlendi. Numan D.’nin, kendine bağlı öğretmenler ile sık sık sohbet toplantıları yaptığı ve örgüte eleman temin çalışması yürüttüğü öne sürüldü. Ayrıca Numan D.’nin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in çağrısıyla Bank Asya’da hesap artırımı yaptığı ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

ZEKİ ÇOCUKLARI TESPİT EDİP İDEOLOJİK EĞİTİM VERİYORDU

Hükümlülerden Adem Ş.’nin ise örgütün Konya’daki dershanelerinde ‘ser rehber’ olarak görev yaptığı bildirildi. Adem Ş.’nin, dershanedeki zeki çocukları tespit edip ideolojik eğitim verdiği ve örgüte kazandırmaya çalıştığı iddia edildi.

İhraç öğretmen Sedat E.’nin de örgütün milli eğitim yapılanmasında aktif rol aldığı, sohbet toplantılarına katıldığı ve Bank Asya hesap artırımı yaptığı belirtildi. Hükümlüler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye daha sonrada cezaevine götürüldü. (İHA)