DEVA Partisi Bingöl İl başkanı Mikail Kovalar dün yaşanan olayla ilgili SÖZCÜ'ye şu açıklamayı yaptı:

“BELEDİYE, KİTAPEVİNİ KAPATMAK İSTEMİŞ”

* Aldığımız bilgilere göre İçişleri Bakanlığı'ndan Bingöl Valiliği aranmış ve bu Tevhid Kitapevi'nin kapatılması için talimat verilmiş.

* Valilik de belediyeye talimat vermiş ve belediye zabıta ekipleri kitapeviyle ilgili tutanak tutmak istemişler.

* Kitapevinin sorumluları da belge istemişler, belediye başkanının imzası ya da zabıta müdürlüğünün yazısı olmadan kitapevini kapatmaya çalışmışlar.

* Tevhid Kitapevi'nin yetkilileri de belediye başkanını aramışlar. Başkan da ‘bizimle alakası yok Valiliğin talimatı’ diyor.

Kitapevinin sorumluları zabıta ekiplerine karşı çıkmasının ardından da polisin olay yerine çağrıldığını belirten Kovalar, “Kitapevinin sorumluları bu duruma karşı çıkması sonrasında emniyet güçleri olay yerine gidiyor ilk başta sözlü münakaşa oluyor. Sonrasında bu kişiler Bingöl milletvekillerini arıyorlar, herhangi bir belge olmadan burayı kapatmak istediklerini söylüyorlar.  Tabi sonrasında iş çözülmeyince polisle kitapevinin sorumluları birbirlerine giriyorlar. Polis biber gazıyla müdahale etmiş olayla ilgili de iki kişinin gözaltına alındığını öğrendik” ifadelerini kullandı.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bingöl Valiliği'nin açıklaması şöyle:

* İlimiz merkezinde dün akşam saatlerinde yaşanan ve yazılı ve görsel medya organlarında 'Tevhid Kitabevine Operasyon' gibi başlıklarla paylaşılan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Valiliğimizce açıklama yapma gereği duyulmuştur.

* Yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu Tevhid Kitabevi'nde DEAŞ (IŞİD) terör örgütüne müzahir olduğu değerlendirilen faaliyetlerin yürütüldüğü, ayrıca iş yeri ile ilgili yapılan çalışmalarda iş yerinin ruhsatsız faaliyet yürüttüğü tespit edilmiştir.

* Buna bağlı olarak, Bingöl Belediye Başkanlığı'na bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerince adı geçen iş yeri mühürlenmek istenmiştir.

* Ancak Tevhid Kitabevi önünde toplanan grubun direnmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz duruma müdahale etmiş, müdahale esnasında güvenlik güçlerimize taşlı, sopalı saldırıda bulunulmuştur.

*Olay ile ilgili olarak "Görevli Memura Mukavemet, Kasten Yaralama, Kamu Malina Zarar Verme" suçlarından 16 şahıs gözaltına alınmıştır.

[old_news_related_template title="Polis düzenlediği operasyonda 9 ton sahte katı gübre ele geçirdi" desc="Afyonkarahisar’ın 2 ilçesinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda 9 ton sahte katı gübre ele geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/23/iecrop/sahte-gubre_16_9_1640242816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/polis-duzenledigi-operasyonda-9-ton-sahte-kati-gubre-ele-gecirdi-6843743/"]