Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi hekimler, yaşadıkları sorunları ve taleplerini duyurmak için ‘Emek bizim söz bizim’ sloganıyla  Ankara'ya başlattıkları Beyaz Yürüyüş'ün dördüncü günü ulaştıkları Eskişehir’de çevik kuvvet engeliyle karşılaştı.

VARLIĞINIZ SAĞLIĞIMIZ ANITI’NA KARANFİL BIRAKTILAR

İstanbul’dan yola çıkan Kocaeli, Bursa’dan sonra Eskişehir’e gelen TTB üyesi hekimler, Eskişehir’de Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde CHP’li Tepebaşı Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için yaptırdığı ‘Varlığınız sağlığımız Anıtı' önünde karşılandı.

Karşılamaya CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, CHP’li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Eskişehir-Bilecik Tabip Odası üyesi hekimler katıldı. Yürüyüşe DİSK ve Eğitim Sen’de destek verdi. Varlığınız Sağlığımız Anıt’ı önünde saygı duruşunda bulunulduktan sonra hekimler anıta karanfil bıraktı.

ÇEVİK KUVVET BARİKAT KURDU

İstanbul’dan gelen TTB üyesi hekimler ve Eskişehir’den destek verenler yine Hoşnudiye Mahallesi üzerindeki ve anıta 500 metre mesafedeki Eskişehir-Bilecik Tabip Odası binasına yürümek istedi.

Beyaz yürüyüşe katılanlara polis izni vermedi. Zaman zaman emniyet güçleri ile yürüyüşe katılanlar arasında sözlü gerginlik yaşandı. Yürüyüşe katılanlar tüm engellemelere rağmen yürüyüşü başlattığı sırada emniyet güçleri tarafından yürüyüşe katılanların yolu çevik kuvvet polisi tarafından kesildi.

Çevik kuvvet polisi tarafından önlerine barikat kurulan hekimler, ‘Sağlık haktır satılamaz’, ‘hekimlere değil, çetelere barikat’, ‘hekimler yürüyor mücadele büyüyor’, ‘yürüyüş hakkımız engellenemez’ şeklinde sloganlar attılar.

SLOGANSIZ YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşmesinin ardından yürüyüşte slogan atılmaması şartı ile izin verildi.

Çevik kuvvet polisinin yürüyüşe katılan hekimlerin önünden çekilmesinin ardından yürüyüşçüler bir süre müzik eşliğinde yürüdüler. Oda binasına yaklaşmalarının ardından slogan atmaya devam ettiler.

İSTEKLERİMİZ ÇOK BASİT VE ACİL

Salgının meslek hastalığı kabul edilmesi gerektiğini belirten Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Nesrin Ekici şunları söyledi:

* İsteklerimiz çok basit ve acil. Salgında ölüyoruz, hastalanıyoruz. Salgın, sağlık çalışanları için meslek hastalığıdır diyoruz. Yasa acilen çıkartılmalıdır.

* Yıllardır özveri ile çalışan sağlık çalışanları salgının yüküyle tükenmekteyken, kışkırtılmış sağlık talebini karşılamak adına 5 dakikada bir hasta muayene etmek zorunda bırakılmaktadır.

* İşyerlerinde idareciler tarafından mobinge, hasta ve hasta yakınları tarafından da kötü giden sağlık sisteminin sorumlusu ilan edilerek şiddete uğramaktadır. Sağlıkta etkin bir şiddet yasası derhal çıkarılmalı ve uygulanmalıdır.

BU SAĞLIK SİSTEMİNİ TARİHİ ÇÖPLÜĞÜNE ATACAĞIZ

TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Fincancı, “Biz böyle bir sağlık sistemini hak etmiyoruz. Tüm insanlar olarak insanca, toplumcu bir bakış açısıyla ve bizi hastalandıracak değil bizi koruyacak bir sağlık sistemine, bizi koruyacak, bizi sağlıklı kılacak bir yaşama, insanca bir yaşama ulaşabilmek için mücadele veriyoruz. Yol boyu buluştuğumuz insanlarla hep beraber gördük ki biz birleşe birleşe kazanacağız. Umudumuz hepimizde. Sözümüz hepimiz için. Bizim için, sizin için. Hep birlikte mücadele ederek bu sağlık sistemini tarihi çöplüğüne atmak üzere sizlere söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="Doktoru bıçakla yaralayan kadın, Ruh Sağlığı Hastanesi'ne sevk edildi" desc="Diyarbakır'da, gittiği aile sağlığı merkezinde kendisini muayene eden Dr. Aziz Tanelçiyi kilo vermesi gerektiğini söyleyince bıçakla yaralayan H.E. adlı kadın, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/26/iecrop/resim2_19212969_16_9_1637916134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/doktoru-bicakla-yaralayan-kadin-ruh-sagligi-hastanesine-sevk-edildi-6791474/"]