Ahmet Aydın, Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Abdurrahman Müfit Yetkin, Mehmet Ceylan, Ahmet İyimaya, Sadullah Ergin ve Yahya Doğan, CHP eski milletvekili Dursun Çiçek hakkında 'iftira' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çiçek'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 2019'da kabul edilen ve askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan torba yasada imzası olan milletvekillerini, 'FETÖ'nün siyasi ayağı' olmakla suçladığı belirtildi.

Çiçek'in söz konusu isimler hakkında suç duyurusunda bulunduğu, yapılan inceleme sonucunda iddiaların somut delillere dayanmadığı için soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığı ifade edildi.

İddianamede, "Şüphelinin, suç duyurusu ile müştekilerin FETÖ'nün siyasi ayağı olduğu isnadında bulunarak, müştekilerin yargılanmalarının talep edilmesi şeklinde gerçekleşen eylemiyle 'iftira' suçunu işlediği anlaşılmaktadır" denildi.

İddianamede, 'zincirleme şekilde iftira suçunu işlediği' iddia edilen Çiçek'in 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. DHA

[old_news_related_template title="Dursun Çiçek FETÖ'nün siyasi ayağının soruşturulması ile ilgili ifade verdi" desc="Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, FETÖ'nün siyasi ayağının soruşturulması ile ilgili verdiği beyanların ardından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında talimatla ifade verdi. Çiçek ifadesinde kimseye iftira atmak gibi bir maksadının olmadığını söyleyerek, “Bizim iddiamız önergede imzası olan siyasetçilerin FETÖ'cü olduğu değildir” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/16/iecrop/dursun-cicek1-foto-sozcu_16_9_1592314303.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/dursun-cicek-fetonun-siyasi-ayaginin-sorusturulmasi-ile-ilgili-ifade-verdi-5877925/"]