Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1946 seçimleri öncesi ‘’Ben ihtilalci ve kuvayi milliyeci İsmet’im. Muvaffak olamazsak eski usulde devam ederiz’’ diyerek darbe sopası gösterdiğini iddia etti. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın TBMM tutanaklarında yer aldığını ifade ettiği sözlere ilişkin soru önergesi verdi.

TBMM Başkanvekili AKP’li Süreyya Sadi Bilgiç, “TBMM tutanakları incelenmiş, belirtilen ifadeler tespit edilememiştir” yanıtını iletti.

Özel, yanıt üzerine “Erdoğan, İnönü’nün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığını iddia ettiği, aslında hiç var olmamış bir konuşmasını alıntıladı. İnönü’nün demokrasiye vurgu yapan, darbe olasılığına karşı duran yığınla sözü varken, hiç söylenmemiş sözleriyle 27 Mayıs darbesine zemin hazırladığı iddialarının gerçeklikle bağdaşmadığını deşifre ettik. İnönü ailesinden ve tüm ülkeden özür dilenmeli’’ dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, 27 Mayıs 2021’de genişletilmiş il başkanları toplantısında İnönü’nün şöyle dediğini ileri sürmüştü: “İnönü, TBMM’de yaptığı bir konuşmada şöyle diyor: ‘Buraya gelirken dışarıda Meclis binasını kuşatmış bir tabur asker gördüm. Çağırın binbaşıyı, beni alıp götürmesini söyleyin. Bakalım emrinize itaat edecek mi? Binbaşıyı ben çağırayım ve Meclis’i feshettireyim. Bunu ister misiniz? İhtilal olacak ve siz bundan kurtulamayacaksınız’…”

[old_news_related_template title="HDP'den istifa eden belediye başkanı AKP'ye katıldı, rozetini Erdoğan taktı" desc="HDP'den istifa eden Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediye Başkanı Felat Aygören'in AKP'ye katıldığı duyuruldu. AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Aygören'e rozeti Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından takıldı. DEVA Partisi Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Emin Ekmen, 'HDP’den seçilip şu ana kadar terörist, vatan haini, bölücü ve bilumum suçlamaların muhatabı olan Diyarbakır-Dicle belediye başkanı Felat Aygören bugün saat 15.00 itibari ile Ak Partiye katılarak bilumum günah ve suçlarından arınmıştır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/08/iecrop/hd-2_16_9_1625771548.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hdpden-istifa-eden-belediye-baskani-akpye-katildi-rozetini-erdogan-takti-6528712/"]

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi göbeğimizi kendimiz kesmekte kararlıyız" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarda sözde dostlarımız bizi zaafa düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Terör örgütünün elebaşları meşru bir siyasetçi gibi kırmızı halı serilerek en üst düzeyde ağırlandı. Bugün de benzer adımların atılmaya devam ettiğini görüyoruz. Ülkemize yönelik sergilenen bu ikiyüzlülükleri esefle takip ederken kendi hazırlıklarımıza da hız veriyoruz. Vatan savunmasında karşılaştığımız tüm haksızlıkları ve hukuksuzlukları kendi göbeğimizi kendimiz keserek aşmakta kararlıyız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/08/iecrop/erdogan-depo-1_16_9_1625761221.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogan-kendi-gobegimizi-kendimiz-kesmekte-kararliyiz-6528468/"]