Göçmenlerin, sınırlardan kaçak yollarla Türkiye'ye akın akın gelmelerine öfkelenen ve İstanbul'un farklı noktalarına, 'Hudut namustur' pankartı astıkları gerekçesiyle 6 genç dün akşam gözaltına alındı. Gençler, yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

''Öfkeli Genç Türkler" imzalı pankartı astıkları belirlenen Semir Y., Ahmet Ç., Ersin A., Mert G., Yavuz A. ve Hüseyin B. isimli üniversite öğrencileri emniyette ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

"PİMAPENCİ REİS" ELEBAŞI SANILDI!

Öte yandan, emniyet ifadeleri sırasında gençlerden birinin telefon rehberinde "Pimapenci reis" şeklinde kayıtlı bir numarayı gören polisin, telefon sahibi gence, "Elebaşınız bu mu? Direktifleri bundan mı alıyorsunuz?" diye sorduğu, gencin ise "Yok abi pimapenci bu" dediği öğrenildi.



“VATAN SEVGİSİYLE GÖSTERMİŞ BİR REFLEKS”

Gençlerin savcılık işlemleri sürerken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da gençlere destek olmak için adliyeye geldi: 'Hudut namustur' konusunda tartışılacak bir şey yok. Ormanlarımızı yakanlarla hesaplaşmak çok tabi bir refleks. Mültecilerle ilgili, biz de bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Mültecilerin, kontrollü bir şekilde ülkelerine gönderilmesini istemiştik. Genç arkadaşlarımızın vatan sevgisiyle göstermiş oldukları normal bir refleks. Nerede olurlarsa olsunlar, onlara destek olacağız. Dünyanın hangi noktasında olurlarsa olsunlar, arkadaşlarımızın yanımda olacağız.

Konuyla ilgili tepkisini dile getiren CHP milletvekili Tuncay Özkan, “Türkiye bunu da gördü: “Hudut namustur” pankartı suç oldu. Sınırlarımızı koruyamayanlar, sınırlarımızın korunmasını isteyen gençleri gözaltına aldırdı” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise “HUDUT NAMUSTUR yazan öfkeli genç Türkler gözaltında. Hudut namus değil midir? Bunu yazanlar genç değil midir? Türk değil midir? Ve sınırların delik deşik edilmesine öfkelenmemeleri mi gerekiyor?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞIYLA SERBEST KALDILAR

İfadeleri alınan gençlerin tamamı, haklarında yurt dışı çıkış yasağı konularak savcılıktan serbest bırakıldı.

"OTURDUĞUM YERDE ÇOK FAZLA MÜLTECİ VAR, BU ŞEKİLDE TEPKİ VEREBİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Mert G.'nin ifadesinde, “Arkadaşlarımla gündemde olan mülteci konusu ile ilgili konuşuyorduk. Bir tepki gösterme fikri konuşuldu. Söz konusu pankartları hazırladık. Sonra da İstanbul'un bazı noktalarına astık. Her hangi bir suç işlemek amacımız yoktu. Ben Güngören'de oturuyorum Güngören'de çok fazla mülteci var. Bu durumdan artık rahatsızlık duyuyorum. Kendimce bu şekilde tepki verebileceğimi düşündüm. Herhangi bir oluşumla irtibatım yoktur. ‘Öfkeli Genç Türkler’ yazısını da internette görmüştüm. Beğendim. Havalı bulmuştum” dediği öğrenildi.

"VATANINI MİLLETİNİ SEVEN BİRİYİM"

Gözaltına alınan gençlerden biri olan Hüseyin B. ise ifadesinde, “Son günlerde medyada görmüş olduğumuz Afganistan uyruklu insanların ülkemize giriş yapmaları ve tahrik edici haberlerin olması nedeniyle hiçbir etki ve tesir altında kalmadan, bir tepki vermek amacıyla söz konusu pankartları hazırladık. Vatanını milletini seven biriyim. Kesinlikle devlete başkaldırma niyetinde değilim. Sadece mültecilere tepki vermek amacıyla bu eylemi yaptım” dediği belirtili.



"MİLLİYETÇİ DUYGULARLA HAREKET ETTİK"

Savcılıkça ifadesi alındıktan sonra SÖZCÜ'ye konuşan Ahmet Ç, “Biz kesinlikle kimseden direktif almadık. 7 yıllık arkadaşız. Milliyetçi duygularla hareket ettik” dedi.

"ÖRGÜTE BAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR"

Ersin A.’nın avukatı Suat Ocak ise, "Bu gençler tamamen Türk milliyetçisi gençler. Örgüte bağlamaya çalıştılar ama örgütlük bir durum yok. Terör şubeye götürülmeleri anlamsızdı. Birbirlerinden bağımsız şekilde sosyal medyadan paylaşım yapan kişiler" açıklamasını yaptı.

Serbest bırakılan gençler daha sonra avukatlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

[old_news_related_template title="İran sınırına takviye, Akar yerinde inceledi" desc="İran sınırında incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Her gün 150'den fazla bölgede pusu ve keşif faaliyeti gerçekleştiriliyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/15/iecrop/b94cd7b4-ac80-45cf-b640-7ef1fee8f9c0_16_9_1629015389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iran-sinirina-takviye-akar-yerinde-inceledi-6594287/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan 3 gün arayla 2 farklı göçmen açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 gün önce katıldığı bir televizyon programında 'Ülkemizde sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını, bu da söz konusu değil' demişti. Bugünkü açıklamasında ise Erdoğan, 'Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın iki farklı açıklamasına ardı ardına tepkiler geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/15/iecrop/erdogan-1_16_9_1629051142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogandan-3-gun-arayla-2-farkli-gocmen-aciklamasi-6595154/"]