CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’in Milli Mücadele Kahramanı Şahinbey’in anıtını ziyaret ettikten sonra Şahinbey ilçesindeki 4 bin 500 esnafın hizmet verdiği Mavi Kent Oto Sanayi Sitesi’ne geçti.

Mavikent Oto Sanayi Sitesi Başkanı Ramazan Balcı ve site sakinleriyle bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, kendisiyle fotoğraf ve özçekim yapmak isteyen işçilerin bu isteklerini geri çevirmedi. Sanayi sitesinde kurulan masada esnafın sorunlarını dinledi.



"DEVLET ESNAFTAN ALIP HOLDİNGLERE VERİYOR"

Bir vatandaş iktidara yönelik eleştirilerini şöyle dile getirdi:

* Sabitleşmiş bir siyasi anlayış var. Günümüz şartlarında şu an yapılan haksızlıklar bütün vatandaşları rahatsız etmiştir. Ülkemizde bu hırsızlık olayının kalkması lazım.

* Bundan sonraki iktidarın öyle bir Anayasa maddesi çıkarmalı ki, en küçük çocuğun hakkını bile savunmalı. Şu anki hükümetimiz kendi kılıfına göre Anayasa’yı değiştiriyor.

* Ülkemizde milyon dolarlar birilerine peşkeş çekiliyor. Devlet sürekli esnafı kamçılıyor. Devlet esnaftan alıp holdinglere parayı aktarıyor. Böyle bir siyasi anlayış olmaz.

Kılıçdaroğlu ise şu yanıt verdi:

* Siyasette bir kirlenmişlik var. Devleti yöneten insanların temiz olması lazım. 83 milyona söz verdim. Bunun yolu Anayasa değişikliği değil siyasi ahlak kanunudur.

* Gerçekten bir siyasi ahlak kanunu çıkarmak zorundayız. Siyasetçi ihale peşinde koşmamalı. Esnaf dediğimiz orta direktir ama o direk kalmadı. Sözüm söz çözeceğiz.

Sanayi sitesinde çalışan bir esnaf ise, “Buraya seçim zamanı partiler gelir, söz verir, arkasını dönüp gider. Şahsım ve esnafım adına seçim dönemi olmadığı halde bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim" dedi.



ELLERİ KİRLİ OLDUĞU İÇİN ELİNİ UZATMAKTA TEREDDÜT EDEN ESNAFLA TOKALAŞTI

Kılıçdaroğlu, daha sonra bir tornacı esnafını ziyaret etti. Tornacı esnafı Ergün Hilaloğlu elleri kirli olduğu için Kılıçdaroğlu'nun uzattığı eli sıkmakta tereddüt etti. Kılıçdaroğlu, “Boşver sen ver elini yahu" diye karşılık verip tokalaştı.



"ÇOCUKLARIMI POTANSİYEL SUÇLU GÖRÜYORLAR"

KHK mağduru olduğunu ve oto tamirciliği yaptığını söyleyen eski polis memuru Cuma Kabalan, “Emekli maaşı alıyorum. Bizi en çok yıpratan potansiyel suçlu görme düşüncesi. Cezaevine girdim. Bizler için ‘Bunların karıları kızları bizlere helal’ diyen vekilleri vardı. O vekiller hakkında hiçbir şey konuşmadılar. Benim çocuğum bir özel şirkette çalışmak için müracaat etti. Şirket, ‘Babası KHK’lı’ diye işe almadı’. Bizim çocuklarımızı mahvetmek zorunda değiller. Çocuklarımı potansiyel suçlu olarak görüyorlar” diye konuştu.

Vatandaşın 10 yaşındaki oğlu ise, “Okumak istemiyorum. Babam ağabeylerim okudu. Onları hapse aldılar. Ben de okumak istemiyorum” dedi.

Oto tamircisi vatandaş, "Benim çocuğum 5-6 yaşından beri bu sıkıntıyı çekiyor ne zamana kadar bu sıkıntıyı çekecek? Esnaf arkadaşlarımız burada bize tam güveniyor" diye ekledi.

Kılıçdaroğlu ise, "Güveni sağlayan elinizdeki siyahlıktır. Bu bir alın teridir" diyerek işçiyle tokalaştı.

Sanayi sitesi ziyaretinin ardından Tarihi Bakırcılar Çarşısı esnafı ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu ardından Milli Mücadele Kahramanlarından Karayılan’ın mezarını ziyaret etti. Daha sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gaziantep Şehitler Abidesi'ne giderek karanfil bırakıp dua etti.

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a '10 bin dolar alan siyasetçi' eleştirisi" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Eğer bugün 21. yüzyılın Türkiye'sinde bir İçişleri Bakanı kalkıp konuşma yapar, bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para alıyor der ve bu ülkenin bir numaralı koltuğunda oturan kişi hiç sesini çıkarmazsa o da bu işe ortaktır demektir' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/12/iecrop/kemal-kilicdaroglu-depo-1_16_9_1623523273.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdardoglu-bu-ulkenin-bir-numarali-koltugunda-oturan-kisi-hic-sesini-cikarmazsa-o-da-bu-ise-ortaktir-demektir-6483554/"]