CHP lideri, HDP heyetini genel merkezde ağırladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel eşlik etti.

"TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDIK"

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Türkiye’nin düzelmeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün sorunlar akılla, mantıkla, ferasetle çözülebilir. Bu çerçevede Türkiye’nin sorunlarını masaya yatırdık.

Genel başkanlar düşüncelerini ifade ettiler, biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Ekonomiden söz ettik. Esnafın, çiftçinin, emeklinin sorunları masaya yatırıldı. Elbette farklı görüşlerimiz var ama her görüş bizim için son derece değerlidir” diye konuştu.

"ERKEN SEÇİM İÇİN ÖNERGE HAZIRLIĞINDAYIZ"

Erken seçim için önerge hazırlığında olduklarını söyleyen Pervin Buldan ise “Türkiye’nin acil düzelmesi gereken konuları bellidir. Muhalefet partileri olarak, bunun sorumluluğunu taşıyarak bu konuları nasıl çözebiliriz? Türkiye’nin geçiş sürecinde neler yapması gerektiğini konuştuk” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="CHP'li 10 başkandan ortak açıklama: Bu haksızlığı reddediyoruz" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde toplanan CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı ortak bir açıklama yayınladı. Hukuk kurallarıyla işlemesi gereken bir sistemden baskı ve engel düzenine geçiş yapıldığı vurgulanan açıklamada 'Milletimizin bilmesini isteriz ki, İstanbul Büyükşehir belediyemize yapılan haksızlığın, tüm belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve bu haksızlığı reddediyoruz' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/28/iecrop/ankara-bulusmasi_16_9_1640683455.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpli-11-buyuksehir-belediye-baskanindan-ortak-aciklama-6853780/"]