Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara’da partisinin MYK toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"AKP SINIFTA KALDI"

AKP’nin 3 Kasım 2002 seçimleriyle iktidara gelişinin üzerinden 19 yıl geçtiğini anımsatan Sarıgül, “19 yılın sonunda işsizlik azaldı mı? Hayır, daha da arttı.

Ülkenin iç ve dış borçları azaldı mı? Hayır, daha da arttı. Gelir dağılımı düzeldi mi? Hayır, daha da bozuldu. Demokrasi ve hukukta ileri gittik mi?  Hayır, daha da geriye gittik. AK Parti’nin karnesi budur.  AK Parti ne yazıktır ki sınıfta kalmıştır.” şeklinde konuştu.

"BİR AVUÇ İNSAN DIŞINDA ÜLKEMİZDE HALİNDEN MEMNUN OLAN KİMSE YOK"

“AK Parti kadroları kendilerini çok başarılı buluyorlar. Ülkeyi çok iyi yönettiklerini iddia ediyorlar, ‘Dünya bizi kıskanıyor’ diyorlar.” ifadelerini kullanan Sarıgül, “’Bizden önce yol yoktu, buzdolabı yoktu’ diyorlar. ‘Size yol yaptık, köprü yaptık’ diyorlar. Eğer, mutfakta yangın varsa, eğer tencerede dert kaynıyorsa,  her 3 kişiden biri yoksul, her 3 gençten biri işsizse, bu sözlerin hiçbir kıymeti yoktur.

Bugün bir avuç insan dışında ülkemizde halinden memnun olan kimse yoktur. Bir ülkede yönetimin görevi halkı mutlu yapmaktır, halkımız mutsuzdur. AK Parti’nin bu saatten sonra ülkeye verebileceği de, ülkeden isteyebileceği de bir şey yoktur. 19 yıl yönettikten sonra bana bir şans daha verin deme hakkı yoktur.” açıklamasında bulundu.

"BÖYLE SİYASET OLMAZ"

Siyasette son zamanlarda artan ‘sertlikten’ şikayetçi olduklarını söyleyen Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında, sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı izletmesi, sayın Erdoğan’a sağlığı üzerinden muhalefet yapılması, camilerde protokol uygulanması, siyasi konuşmalar yapılması bizi son derece üzdü ve rahatsız etti. Bunlar doğru şeyler değil, bunlar normal şeyler değil. Böyle siyaset olmaz.

Siyaset bu hale gelmemeli, lütfen bunları kanıksamayalım.  Lütfen bunlara hep birlikte karşı çıkalım. Siyaset husumet değildir, siyaset tahammül etmektir. Siyasetin de bir kuralı, bir nezaketi,  bir kalitesi olmalıdır.”

"GELİN BAZI KONULARDA BİRLİKTE HAREKET EDELİM"

Tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Sarıgül, “Gelin camide, kışlada, okulda,  karakolda ve adliyede siyaset yapmayalım. Gelin bazı konuları siyaset dışında bırakalım. Gelin bazı konularda birlikte hareket edelim.

Gelin siyasette kavga dövüş ve kötü sözü kaldıralım. Partilerimiz farklı olabilir ama vatan sevgisinde, insan sevgisinde birleşebiliriz. Siyasi çizgilerimiz farklı olabilir ama vicdan, merhamet ve saygı çizgisinde birleşebiliriz.” dedi.

"ŞU ANDAKİ GELİRİYLE TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLENLERİN ORANI SADECE YÜZDE 6"

“Bize göre asıl konuşulması gereken anket sonuçlarını buradan okuyorum.” ifadelerini kullanan Sarıgül, açıklamasına şöyle devam etti:

“Halkın yüzde 72’si hayat pahalılığından çok zorlanıyor. Halkın yüzde 82‘si bu kış ciddi ısınma sorunu yaşayacak.  Şu anki geliriyle tüm ihtiyaçlarını karşılayabilenlerin oranı sadece yüzde 6. Bizim bunları konuşmamız lazım.

Siyaset bunları konuşmayacak da, medya bunları konuşmayacak da ne konuşacak? Kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı,  kimin kiminle ittifak yapacağı televizyonlarda saatlerce konuşuluyor. Ama işsizlik konuşulmuyor, yoksulluk konuşulmuyor, tarım konuşulmuyor. Bunları konuşan tek parti Türkiye Değişim Partisi’dir. Halkımızın gündemi neyse bizim gündemimiz de odur. Biz, işsizliği, pahalılığı, yoksulluğu ve tarımı gündemde tutmaya devam edeceğiz.”

[old_news_related_template title="Mustafa Sarıgül: Türkiye Değişim Partisi ofsayta düşmeyecek" desc="Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Partimiz vicdan, merhamet ve bereket çerçevesinde çalışan bir parti. Aylardır diğer partiler kim kimle ittifak yapacağını konuşuyor. Türkiye Değişim Partisi ofsayta düşmeyecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/06/iecrop/resimid_190824481_19082448_16_9_1636206853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/mustafa-sarigul-turkiye-degisim-partisi-ofsayta-dusmeyecek-6753522/"]