Sosyo-kültürel açıdan dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları ve ailelerini sinemayla tanıştırmak amacıyla kurulan Sinemasal kurucusu Enes Kaya, 30 Temmuz’da Fatih, Balat, Yıldırım Caddesi üzerinde silahlı saldırıya uğradı. Bacağından yaralanan Kaya’nın vurulmasıyla ilgili İstanbul Emniyeti çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis saldırganı tespit etti.

3 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen R.Ç ile olayın azmettiricileri oldukları öne sürülen A.Ö. ile M.B. 5 Ağustos’ta gözaltına alındı. A.Ö. ve M.B. yapılan işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldı.. R.Ç.’nin ise “Kasten Yaralama” ve “Tehdit” suçlarından tutuklandığı belirtildi.

KİRALANAN ARSA VE BİNA

Yaşanan olayın Enes Kaya’nın 1 Ocak 2021’de kiraladığı bir arsa, bina ve müştemilatıyla ilgili olduğu belirtildi. Enes Kaya’nın, 27 Ocak ve 18 Temmuz’da şüphelilerce arandığı ve kiraladığı alanın R.Ç.’ye ait olduğunu söyleyen şüphelilerce tehdit edildiği öne sürüldü. Şüphelilerin alanı kendilerinin işleteceğini söyledikleri olumsuz yanıt alınca da 30 Temmuz’da silahlı saldırı gerçekleştirdikleri öğrenildi.