Torbalı ilçesinde iddiaya göre, yaklaşık 150 kişi, gruplar halinde olayın yaşandığı ve Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı siteye geldi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu gruplar, Suriyelilere ait bir evi yaktı ve bazı evlere taşla saldırdı. Suriyelilerin genellikle hurda toplamak için kullandıkları araçlar da yakıldı.

İhbar üzerine bölgeye yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, sitede ateşe verilen bazı yerleri ve evleri söndürdü. Olay yerine gelen polis ekipleri grubu dağıtırken, bölgede olayların kontrol altına alındığı belirtildi. Polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alıp, olayın yaşandığı site ve çevresinde bekleyişini sürdürüyor.

TUTUKLANDI

İzmir Valiliği, şüpheli M.A.'nın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını bildirdi. Öte yandan, valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* 30 Eylül 2021 tarihinde Torbalı ilçemizde, bir gencimizin Suriyeli bir şahıs tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda yakalanan şüpheli bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

* Bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi öldürülen vatandaşımızın kardeşine ve yakınlarına yönelik herhangi bir zor kullanma ve gözaltı işlemi yapılmamıştır. Bahsedilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

NE OLMUŞTU?

Saat 01.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir sitede meydana gelen olayda, tarım işçisi M.A. sitenin bahçesinde iki arkadaşıyla kaldırımda oturan Batuhan Barlak’a, “İyi akşamlar, ulan” diyerek seslenmişti. Barlak’ın “Ne diyorsun, ulan sen” diyerek karşılık vermesi sonucu kavga çıkmıştı. M.A. cebinden çıkardığı bıçakla Barlak’ı kalbinden yaralayıp kaçmıştı.

Arkadaşlarının ihbarı üzerine sağlık ekiplerince Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Barlak, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı. Polis, olayın ardından kaçan Suriye uyruklu M.A.’yı kısa sürede yakalayıp gözaltına almıştı. DHA

[old_news_related_template title="MGK toplantısı sonrası Suriye ve Afganistan mesajı" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 3,5 saatin ardından sona erdi. Yapılan yazılı açıklamada Suriye ve Afganistan'daki gelişmelere değinilirken düzensiz göç konusunda da AB'ye çağrıda bulunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/mgk-dha_16_9_1628185277-880x495-1_16_9_1633020683.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mgk-toplantisi-sona-erdi-11-6679822/"]