Antalya, Osmaniye, Mersin ve Adana'dan sonra Türkiye'nin birçok kentinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangınlara müdahale ediyor.

FOTO: İHA


BODRUM

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik yakınlarındaki asırlık Halep çamı ormanlarının bulunduğu Kuyucak Mevkii’nde saat 15.00 sıralarında başlayan yangın 22.45 itibariyle kontrol altına alındı ve söndürme çalışmaları başladı.

FOTO: İHA


YANGINLA YOK OLAN ALANA OTEL YAPILMIŞTI

15 Temmuz 2007'de Güvercinlik mahallesinde 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın meydana gelmiş, yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok olmuştu. Titanic Deluxe Bodrum otelin de bu alan üzerine inşa edildiği biliniyor.


TURİSTİK TESİSLERİN İÇİNE KADAR GİREN ALEVLER KORKU DOLU ANLAR YAŞATTI


Rüzgarın etkisi ile büyük bir hızla büyüyen ve beş yıldızlı üç turistik tesisin bulunduğu otellere yönelen alevler kâbus yaşanmasına neden oldu.

Yüzlerce otel personeli yangına bahçe hortumları, damacanalar, kazma küreklerle müdahale ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 12 itfaiye aracı ile 18 arazöz, 3 iş makinası ile yaklaşık 100 orman işçisinin müdahale ettiği yangının sonlarına doğru 1 helikopter söndürme çalışmalarına katıldı.

Bodrum'da yangının sıçradığı Titanic Otel daha önce yanan bir ormanlık arazi üzerine inşa edilmişti.