İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 24 Kasım tarihinde polis merkezine müracaat eden 62 yaşındaki C.Ş., namaz kılmak için gittiği merkez Akdeniz ilçesindeki Eski Cami'nin bahçesinde abdest aldığı sırada, içerisinde 300 lira para, kimlik kartı ve banka kartının bulunduğu ceketindeki cüzdanının çalındığını belirterek şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin tespiti için bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Kamera görüntülerinden şüphelinin kimliğine ulaşan ekipler, olayı gerçekleştiren 70 yaşındaki M.Ö'yü yakalayarak gözaltına aldı.



Şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece, 'ev hapsi' kararı ile serbest bırakıldı.



HIRSIZLIK ANI KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan Şener Şen'in 'Züğürt Ağa' filmini anımsatan hırsızlık olayı, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, C.Ş. cami avlusunda abdest alırken, bankta oturan şüpheli şahıs bir süre abdest alan şahsı izledikten sonra uygun zamanı kollayarak şadırvanda asılı ceketin cebindeki cüzdanı alıp cebine koyarken görüntülendi. Şüphelinin daha sonra olay yerinden uzaklaştığı görüldü.

[old_news_related_template title="İstanbul'da pes dedirten hırsızlık: Kendilerininmiş gibi çalıştırıp, gittiler" desc="İstanbul'da park halindeki kamyoneti çalan kaynakçı ve oto tamircisi polis tarafından yakalandı. Sahibi gibi şüphe çekmeden kamyoneti çalan hırsızların o anları kameralara yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/30/iecrop/resim4_19028774_16_9_1635579596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/istanbulda-pes-dedirten-hirsizlik-kendilerininmis-gibi-calistirip-gittiler-6738321/"]