Olay, 21 Haziran 2021'de Kartepe ilçesi, Dumlupınar Mahallesi'nde meydana geldi. İbrahim Öngel tabancayla oynarken silahı ateş aldı ve karşısında oturan DJ arkadaşı Levent Bat'ı vurdu. Levent Bat hayatını kaybederken, İbrahim Öngel ise tutuklandı.

Olayın ardından açılan davanın duruşması, bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Öngel, Levent Bat'ın ailesi ve avukatlar katıldı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, İbrahim Öngel'in 'olası kastla öldürme' suçunu işlediğine kanaat getirildiğini belirterek, 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık İbrahim Öngel, "En başından beri olanları anlattım. Herkes bir şey kaybetti. Ben de arkadaşımı kaybettim. Olay kazayla meydana gelmiştir. Takdir, mahkemenindir" dedi.

Duruşma, taraf avukatlarının savunma hazırlamak için süre istemesi üzerine 12 Ocak 2022'ye ertelendi.(DHA)

[old_news_related_template title="Kendisinden kaçan kadını, Türkiye'de öldürmüştü! Cezası belli oldu" desc="Afganistan’dan, kendisinden kaçarak Türkiye’ye gelen Elham Atıfı isimli kadının peşinden kaçak yollarla Türkiye’ye geldiği ve öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Muhammedullah Raihan hakkında karar açıklandı. Savunmasında, ‘Bana bir şans daha verin. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım’ diyen Raihan, hiçbir indirim uygulanmadan, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/23/iecrop/sequence-02.00_00_00_00.still001_16_9_1640244338.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kendisinden-kacan-kadini-turkiyede-oldurmustu-cezasi-belli-oldu-6843806/"]