Atatürk'ün ölümünün 82. yıl dönemi nedeniyle Samsun'da geçen yıl yapılan anma törenlerinde Vali Zülkif Dağlı geç kalırken, çelenk sunumu sırasında da kargaşalık yaşanmıştı. Bunun üzerine ikinci kez siren çaldırılıp tekrar saygı duruşunda bulunulmuş, ama AKP'li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tören alanına gelmemişti.

İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada alana giren ve yerine geçen Demir, büyük tepki toplamıştı. Bu yıl yapılacak törenler öncesinde ise, CHP'li gençler Başkan Demir'e çalar saat gönderdi.

"SAATİ KUR VE GEÇ KALMA"

Geçen yıl yaşanan olayları hatırlatan Mehmet Başar, "10 Kasım’a az bir zaman kaldı. Aynı ayıbı tekrarlamaması adına şahsım ve gençlik örgütüm ile beraber sayın Demir’e sesleniyoruz. Ulu önderimizi anmak panolarda 'saygı ve rahmet ile anıyoruz' yazmaktan ibaret değildir.

Atatürk’ü anmak, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak, onun ışığında yeni nesilleri aydınlatmak demektir. Önümüzdeki 10 Kasım’dan önce, CHP Gençlik Kolları olarak sana bir çalar saat gönderiyoruz. Lütfen bu çalar saati kur ve zamanında uyanıp tören alanına zamanında gel. Belki Samsun halkı bu ayıbını unutmaz ama bir nebze olsun affedebilir" dedi.

[old_news_related_template title="Belediye başkanı uyardı, Atatürk posteri düzeltildi" desc="Trabzon'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yazdığı Atatürk Köşkü'ne asılan ancak yüzü korkuluk nedeniyle tam olarak görünmeyen posteri, ziyarete gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun uyarısıyla düzeltildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/09/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1636451069.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/belediye-baskani-uyardi-ataturk-posteri-duzeltildi-6758310/"]