Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Özel Sağlık Hastanesi’nde görevli kardiyoloji uzmanı Göktürk Kaçar kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Hastane bahçesindeki bir bank üzerinde dinlenen Kaçar’a soru sormak bahanesi ile yaklaşan saldırgan, ayağa kalktığı sırada bacağından bıçakladı. Bıçaklı saldırgan hızla olay yerinden kaçarken Kaçar’a ilk müdahaleyi aynı hastanede görev yaptığı arkadaşları yaptı. Kaçar’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TABİP ODASI OLAYI KINADI

Olayın ardından Denizli Tabip Odası Başkanı Rıza Hakan Erbay kınama mesajı yayınladı. SÖZCÜ’ye açıklamada bulunan Erbay, “Sağlık Bakanlığı’nı ve adalet mekanizmasını göreve davet ediyoruz. Artık yeter. Bu tür saldırıların göz ardı edilmemesi gerekiyor. Bunlara göz yumulamaz. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırı ve şiddetin giderek arttığını görüyoruz. Bir an önce tedbir alınmalı” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZTÜRK: ALÇAK SALDIRI

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk de bir açıklama yaparak; “Kardiyoloji Uz. Dr. Göktürk Kaçar’a yönelik yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, değerli hekimimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Hastalara şifa dağıtmak dışında başka hiçbir amacı olmayan, bu uğurda gece gündüz demeden cansiperane gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza her ne amaçla olursa olsun yapılan bu alçak saldırıların kabul edilebilir hiçbir açıklaması yoktur” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

[old_news_related_template title="Önce karantinayı ihlal etti, sonra doktorla tartıştı" desc="Edirne’de bir şahıs karantina sürecinde corona virüsüne yakalanan kızına ilaç yazdırmak için gittiği sağlık ocağında doktorla tartıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/21/iecrop/aw423525_05_16_9_1632252508.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/once-karantinayi-ihlal-etti-sonra-doktorla-tartisti-6662670/"]