Olay, dün saat 22.30 sıralarında Karaman Yolu'nda meydana geldi. Kültürpark- Kaşınhanı seferini yapan Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 42 ECL 76 plakalı otobüse, Kültürpark durağında maskesiz bir kişi bindi. Şoför ve diğer yolcular tepki gösterince tartışma çıktı, bu kişi otobüsten indirildi. Otobüs Kaşınhanı istikametine devam etti.

BAŞKA ARAÇLA OTOBÜSÜ TAKİP ETTİ

Olayın ardından tabanca temin eden bu kişi, başka bir araçla otobüsün peşine düştü. Otobüsü bulan şüpheli, durağa yanaştığında yeniden bindi. Aracın hareket etmesiyle birlikte yanındaki tabancayı çıkaran şüpheli, tartıştığı yolculardan Recep Ceylan'a 2 el ateş etti. Bacağından yaralanan Ceylan kanlar içinde yere yığıldı. Panik yaşayan diğer yolcular, şoförün kapıyı açmasıyla otobüsten inip sağa sola kaçıştı. O anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Recep Ceylan, gelen ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

YOLCUYU YARALAYAN ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Konya'da maske takamadığı için belediye otobüsü şoförü ve yolcuların tepkisiyle karşılaşıp indirilen ve daha sonra temin ettiği tabancayla aynı araca binip tartıştığı yolculardan Recep Ceylan'ı yaralayan Adem S. (38) gözaltına alındı.

Olaydan sonra kaçıp saklandığı Ahırlı ilçesi Akkise Mahallesi'ndeki yayla evinde Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan Adem S. sorgusu için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Adem S., ilk ifadesinde maske takmadığı için otobüsten indirildiğini, sonra taksiyle evine gidip ruhsatsız tabancayı aldığını ve aracın güzergahına gidip beklemeye başladığını anlattı.

Otobüsün durağa gelmesiyle kartını cihaza okutmadan bindiğini belirten Adem S., "Otobüsün en arkasına geçip oturdum, araç hareket etti. Bir sonraki durağa yaklaştığı sırada tabancamı çıkartıp Recep Ceylan'a doğru ateş ettim. Otobüsten indirilirken beni sert bir şekilde iteklemişti. O yüzden ona ateş ettim" dedi.

Şüpheli Adem S.'nin sorgusu sürerken, yaralanan Recep Ceylan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü belirtildi. DHA

[old_news_related_template title="Kardeşiyle kavga etti, oturdukları evi ateşe vererek kaçtı" desc="İstanbul, Gaziosmanpaşa'da gece saatlerinde iddiaya göre kardeşler arasında çıkan kavga sonrasında bir kişi oturdukları daireyi henüz bilinmeyen bir nedenle ateşe vererek kaçtı. Daire de çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken 1 kişi dumandan etkilendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/26/iecrop/resim5_18995978_16_9_1635227108.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kardesiyle-kavga-etti-oturduklari-evi-atese-vererek-kacti-6729386/"]