Sıcak havayı fırsat bilen İstanbullular Büyükada'ya akın etti. Büyükada'ya gelenler adanın keyfini çıkardı. Restoran, cafe ve dondurmacılarının önünde yoğunluk oluştu. Bazıları ise denize girmeyi tercih etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada yeni müsilaj oluşumunun beklenmediğini, vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girebileceğini belirtmişti.



"ADA FAZLA KALABALIK"

Adanın çok kalabalık olduğunu söyleyen Sena Karaca, "Vapurlar bugün ücretsiz biz de adaya geldik. Ancak ada fazla kalabalık. Biz de kendimizce eğleniyoruz. Bisiklet turu yaptık. Tepeye çıktık" dedi.

Zafer Konan, "Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, resmi tatil o yüzden Büyükada'da vakit geçirmek istedim. Bugün çok şanslıyım akbil bedavaydı. O yüzden ada baya kalabalık" diye konuştu.

Ömer Özcan ise "Büyükada'yı keşfettik. Karnımızı doyurduk. Şu an dondurmamızı yiyip dönmeyi düşünüyoruz" dedi.

Harun Akman da "Bugün resmi tatil olduğu için zamanımızı Büyükada'da değerlendirmek istedik. Adalar bizim için güzel bir tercih oldu. Şu an vapurlar ücretsiz, insanlar bu durumu fırsata çevirip gezmeye geliyor" ifadelerini kullandı. DHA

[old_news_related_template title="Afrika'da corona yıkımı artıyor: Ölümler bir haftada yüzde 43 arttı" desc="Corona virüsü salgını Afrika kıtasında büyük yaralar açmaya devam ediyor. Vaka sayılarının 8 haftadır üst üste arttığı kıtada, ölümler geçtiğimiz haftaya kıyasla yüzde 43 yükseldi. Afrika, vakalar arasındaki ölüm oranında da global ölçeğin üstünde. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/15/iecrop/afrika-corona-reuters_16_9_1626351738.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afrikada-corona-yikimi-artiyor-olumler-bir-haftada-yuzde-43-artti-6540710/"]