Kalp krizi ve inme geçirmeyi önlemek için aspirin gibi kan sulandırıcıları kullanmakla ilgili ABD'li araştırmacılardan önemli bir uyarı geldi.

Gönüllü uzmanlardan oluşan ABD Önleyici Hizmetler Görev Gücü, kalp hastalığı bulunmayan 60 yaş ve üstündeki kişilerin, ilk kez kalp krizi ve inme riskini önlemek için her gün aspirin kullanmaması gerektiğini savundu.

ZARARI YARARINDAN FAZLA

Uzmanlar, bu şekilde aspirin kullanımının, zararlarının yararlarından daha fazla olduğunu vurguladı. Her gün kullanılan aspirinin özellikle sindirim sisteminde iç kanama riskini artırabileceği ifade edildi.

Araştırmacılar, aspirin kullanımına başlanması ve dozunun belirlenmesi konusunda doktor kontrolünün önemine de dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi ve inme riskini yüzde 40 artırıyor" desc="Son yıllarda çok ve hızlı kilo vermek isteyen kişilerin başvurduğu ketojenik diyetin tehlikeleri de büyük... Kardiyolog Prof. Dr. Özlem Esen, özellikle kronik hastalıkları olan kişilerin bu tür diyetleri yapmaması gerektiğini belirterek 'Araştırmalar bu tür diyetlerin kalp krizi ve inme riskini yüzde 40 artırdığını ortaya koyuyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/02-hs-ust-hangibesinler-tuketilir-12cm-2_16_9_1631614968.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/ketojenik-diyete-dikkat-kalp-krizi-ve-inme-riskini-yuzde-40-artiriyor-6648656/"]