Alman bilim insanları, bazı corona virüsü aşılarının neden kanda pıhtı atmasına sebebiyet verdiğini ortaya çıkardı. AstraZeneca/Oxford Üniversitesi ve Johnson & Johnson'ın aşılarını olan bazı kişilerde kanda pıhtı atması sebebiyle ölümlerin olduğuna dikkat çeken Alman uzmanlar, bu sorunu çözmek için büyük bir adım attıklarını duyurdu.

Frankfurt'taki Goethe Üniversitesi'nde görevli profesör Rolf Marschalek, Mart ayından beri bu durumu incelediklerini ve sorunun adenovirüsten kaynaklandığını açıkladı. Marschalek Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarında kullanılmayan bu tekniği Financial Times'a açıkladı. Bilim insanı, aşının aktardığı proteinlerin hücre içinde mutasyona neden olabileceğini ve böylelikle 100.000 kişinin 1'inde meydana gelebilecek kanda pıhtılaşmaya neden olacağını söyledi.

Marshalek, "Bu virüs genleri hücre çekirdeğinin içine girdiğinde bazı sorunlar yaratabilir. Fakat aşı üreticileri gen dizilimini değiştirerek proteindeki kodu düzenlerlerse bu sorun ortadan kalkar" dedi. Marschalek, hali hazırda Johnson & Johnson'dan yetkililerin bu konuda kendisine ulaştığını ve danışmanlık yapmasını teklif ettiklerini söyledi.

[old_news_related_template title="Üçüncü doz corona virüsü aşısı ile ilgili dikkat çekici sonuç" desc="Türkiye'de yaklaşık 14 milyon insan tek doz aşı olurken, bilim insanları üçüncü doz aşı için araştırmalara yoğun bir hızla devam ediyor. İngiliz Financial Times gazetesi, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği corona virüsü aşısının üçüncü doz destekleyici aşı olarak kullanılmasının işe yarayacağını yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/19/iecrop/asi-reuters1_16_9_1621401587.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ucuncu-doz-corona-virusu-asisi-ile-ilgili-dikkat-cekici-sonuc-6438594/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsü Çin'deki laboratuvardan çıktı iddiası kuvvetleniyor: Çarpıcı istihbarat ortaya çıktı" desc="ABD istihbaratı, 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan corona virüsü salgını ile ilgili kapsamlı bir istihbarat raporu hazırladı. Raporda, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde görevli 3 araştırmacının Kasım 2019'da hastalandığı ve Pekin yönetiminin bunu gizlediği ifşa edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/24/iecrop/wuhan-reuters-1_16_9_1621831828.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-virusu-cindeki-laboratuvardan-cikti-iddiasi-kuvvetleniyor-carpici-istihbarat-ortaya-cikti-6447357/"]