Dünyanın en zengin isimleri Elon Musk ve Jeff Bezos arasındaki atışma yeniden alevlendi. On yılı aşkın süre önce, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) Ay’a iniş misyonu Artemis kapsamında, Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin yerine SpaceX’e 2,9 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamasının ardından başlayan çekişme bugün Musk'ın sözleriyle bir daha alevlendi.

SpaceX, NASA astronotlarının 2024 yılında Ay görevi kapsamında kullanmak üzere Starhip uzay gemisini geliştirmekle görevli. Blue Origin, NASA'nın alternatif arazi araçları geliştirmek için iki firmaya ödeme yapmasını umuyordu, ancak finansman kesintileri, uzay ajansının sadece SpaceX ile devam etmesine neden oldu.
Blue Origin’in NASA'yı 'kale direklerini son dakikada taşımakla' suçlayan bu çağrı, yetkililer tarafından reddedildi.

Bu olayın ardından Musk, Bezos'un hareketine öfkelenirken, Twitter hesabından “'Lobicilik ve avukatlarla yörüngüyle çıkılabilseydi, Bezos şimdi Plüton'da olurdu” paylaşımını yaptı.

[old_news_related_template title="Elon Musk, NASA'ya daha ucuz uzay giysileri yapmayı teklif ediyor" desc="NASA en yeni uzay giysileri için bütçe ve teknik sorunlar yaşarken Elon Musk'tan uzay ajansına yardım teklifi geliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/elon_musk-reuters_16_9_1628664476.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musk-nasaya-daha-ucuz-uzay-giysileri-yapmayi-teklif-ediyor-6586732/"]

[old_news_related_template title="Jeff Bezos'un NASA hayalleri yine suya düştü" desc="Jeff Bezos'a bir darbe daha... Blue Origin'i seçmesi halinde NASA'ya birkaç milyar dolarlık katkı sağlayabileceğini belirten milyarder iş insanının teklifi reddedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/jeff_bezos-reuters1_16_9_1627900995.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/jeff-bezosun-nasa-hayalleri-yine-suya-dustu-6570153/"]