Sony'e ait PlayStation ile Microsoft'a ait Xbox arasındaki oyun konsolu rekabeti kızışıyor... ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'e konuşan kaynaklar Sony'nin yeni bir proje hazırlığı içerisinde olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili bilgisi olanlar ve aynı zamanda Bloomberg'in ele geçirdiği belgelerde Sony'nin Xbox Game Pass benzeri bir platform kurmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Yeni abonelik sistemine Spartacus kod adı verilirken PlayStation sahiplerinin hem güncel hem de klasikleşmiş oyunları oynamaya imkan tanıyacağı belirtildi.

Bu platformu PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarına sahip kişilerin kullanabileceğini açıklayan kaynaklar, bu platformun gelecek yılın ilkbahar döneminde yayına alınacağı aktarıldı.

Resmi ismi henüz açıklanmayan bu platformun PlayStation Plus ve PlayStation Now isimli platformları bir araya getireceği belirtildi. Şu an kullanılan PlayStation Plus, internet üzerinden ücretsiz oyun indirilebilen ve multiplayer oyun oynamaya imkan tanıyan bir platformken PlayStation Now ise kullanıcıların eski oyunları oynamasını sağlıyor. Yetkililer, Sony'nin PlayStationNow'ı kullanmaya devam edeceğini fakat PlayStation Plus'ı kademeli olarak bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Bu yeni platformda PS1, PS2, PS3 ve PSP oyunlarının kullanılabileceği kaydedildi. Özellikle satış bağlamında son yıllarda Xbox'ı geride bırakan Sony, buna karşılık abonelik konusunda Microsoft'un gerisinde kalmıştı.

[old_news_related_template title="Yayın platformlarında rekabet kızışıyor: Disney+, Amazon ve Netflix fantastik dünyayı ele geçirdi" desc="Çevrimiçi izleme platformları, geleneksel televizyon kanallarında kendine yer bulamayan fantastik dünyaya ve hayranlarına âdeta kollarını açıyor. Netflix, Disney+ ve Amazon Prime 2022 için hazırladıkları dizileri bir bir tanıtmaya başladılar bile." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/05/iecrop/onlinetv-shutterstock_16_9_1638664525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/yayin-platformlarinda-rekabet-kizisiyor-disney-amazon-ve-netflix-fantastik-dunyayi-ele-gecirdi/"]

[old_news_related_template title="Japonya prensesi evliliğiyle yine gündemde: Damat Komuro annesinin skandala yol açan borcunu kapattı" desc="Aşkı için imparatorluk unvanlarından vazgeçen eski Japonya Prensesi Mako'nun eşi Kei Komuro, annesinin eski nişanlısından aldığı ve geri ödemediği borcu kapattı. Söz konusu borç krizinin çiftin evliliğinin 3 yıl gecikmesine neden olduğu belirtilmişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/13/iecrop/komuro-iha_16_9_1636790378.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/japonya-prensesi-evliligiyle-yine-gundemde-damat-komuro-annesinin-skandala-yol-acan-borcunu-kapatti-6766360/"]

[old_news_related_template title="Kuş gribi vakaları artıyor: Son olarak Japonya'dan korkutan açıklama" desc="Tüm dünyada kuş gribi vakalarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. En son Japonya’nın Kumamoto eyaletindeki bir tavuk çiftliğinde yüksek derecede bulaşıcı olduğu belirtilen kuş gribi vakalarının tespit edilmesinin ardından 67 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/4271206_16_9_1638519425.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kus-gribi-vakalari-artiyor-son-olarak-japonyadan-korkutan-aciklama-6805396/"]