Twitter, gelirini artırmanın farklı yollarını ararken bir dizi seçeneği değerlendirdiği açıklandı. Bloomberg'in kaynakları, Twitter'ın basit bir aylık veya yıllık aboneliğin yanı sıra, YouTube'a benzer şekilde kullanıcılar yoluyla para kazanmasına olanak tanıyan bir "bahşiş" sistemi geliştirebileceğini duyurdu.

Ayrıca, Twitter üyelerine özel içerik için takip ettikleri kişilere ödeme yapma izni verileceği ve Twitter'ın bu ödemeden kesinti yapacağı da belirtiliyor.

San Francisco merkezli şirketin uygulamaya koyabileceği bazı yenilikler şöyle sıralandı: 

  • TweetDeck gibi hizmetlerin kullanımı, hesaplarının yönetimi için gösterge tablosu uygulaması veya "göndermeyi geri al" gibi gelişmiş ürün özellikleri için bir ücret talep etmeye başlayabilir.



  • Daha fazla profil özelleştirmesi de premium bir özellik olarak eklenebilir.



  • Kullanıcıların bu özelliklerden yararlanması için nakit para ödemeleri istenebilir.


[old_news_related_template title="Boğaziçi protestolarına destek veren Twitter hesabını yönetmekten tutuklandı" desc="Boğaziçi protestolarına destek veren Twitter hesabında yapılan paylaşımlar nedeniyle İzmir'de gözaltına alınan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ tutuklandı. Buldağ, 'Suç işlemeye alenen tahrik etme' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ile suçlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/07/iecrop/ogrenci_16_9_1612732174.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-protestolarina-destek-veren-twitter-hesabini-yonetmekten-tutuklandi-6248733/"]

[old_news_related_template title="Twitter'dan Bakan Soylu'nun iki paylaşımına daha uyarı" desc="Twitter, İçişleri Bakanı Soylu'nun iki paylaşımına daha uyarı notu ekledi. Twitter tarafından eklenen notlarda paylaşımların 'taciz içeren davranış hakkındaki Twitter kurallarını' ve 'nefret davranışı hakkındaki Twitter kurallarını' ihlal ettiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/05/iecrop/soylu-depophotos-2_16_9_1612540139.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/twitterdan-bakan-soylunun-iki-paylasimina-daha-uyari-6245648/"]