Nitin Arora LinkedIn gönderisinde, şirkette yaklaşık üç yıl çalıştıktan sonra Blue Origin'den ayrıldığını duyurdu. Arora, Blue Origin'in farklı yükleri Ay'ın yüzeyine taşımak için tasarlanan Ay'a iniş aracı üzerinde çalışıyordu.

Arora gönderide şu satırlara yer verdi: "13 Ağustos Cuma günü, Blue Origin'deki son günümdü. Ay programı üzerinde çalışmak müthiş bir yolculuktu. Son üç yılda inanılmaz derecede zeki, tutkulu insanlarla çalışma ve onlara liderlik etme şansına sahip olduğum için gerçekten onur duydum... Sonraki durak, SpaceX!"



NASA'ya 2024 yılına kadar insanları Ay'a geri götürmek için bir iniş aracı gerekiyordu. Uzay ajansı, bu görev için başlangıçta SpaceX, Blue Origin ve Dynetics arasından iki kazanan seçeceğini söyledi, ancak bunun yerine yalnızca SpaceX'i seçti.

Hatta bu karar nedeniyle Blue Origin, NASA'ya dava açtı. Blue Origin, NASA'ya dava açmadan önce nisan ayında bir protesto düzenledi ve ilk iki yılda bir Ay'a iniş aracının üretimi için 2 milyar dolara kadar ödeme yapmayı teklif etti. Şirket, ayrıca web sitesinde SpaceX'in Starship'ini son derece karmaşık ve yüksek riskli olarak tanımladı.

Elon Musk'ın şirketi, NASA'nın sözleşmesi kapsamında astronotları Ay'a uçurmak için Starship'i kullanmaya hazırlanıyor. Ancak Blue Origin'den ayrılan Arora'nın henüz Starship için çalışıp çalışmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

[old_news_related_template title="Uzaya çıkan en yaşlı insandan, Blue Origin eleştirisi" desc="Dünyanın en zengin insanlarından Jeff Bezos ile uzaya çıkarak, 'uzaya çıkan en yaşlı insan' olan 82 yaşındaki Wally Funk, 10 dakikalık uçuşun detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Funk, yolculukla ilgili negatif yönleri eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/22/iecrop/bezos-reuters_16_9_1626934548.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/uzaya-cikan-en-yasli-insandan-blue-origin-elestirisi-6550522/"]

[old_news_related_template title="Jeff Bezos'un NASA hayalleri yine suya düştü" desc="Jeff Bezos'a bir darbe daha... Blue Origin'i seçmesi halinde NASA'ya birkaç milyar dolarlık katkı sağlayabileceğini belirten milyarder iş insanının teklifi reddedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/jeff_bezos-reuters1_16_9_1627900995.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/jeff-bezosun-nasa-hayalleri-yine-suya-dustu-6570153/"]

[old_news_related_template title="Bezos ve Musk'ın milyar dolarlık savaşı: NASA Ay görevi için SpaceX'i seçti" desc="Dünyanın en zengin iki insanı Jeff Bezos ve Elon Musk, NASA'nın Ay projesi için karşı karşıya geldi. Kazanan Elon Musk'ın şirketi SpaceX oldu. Ay'a inecek uzay aracını SpaceX üretecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/17/iecrop/bezos-musk-reuters_16_9_1618640622.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/bezos-ve-muskin-milyar-dolarlik-savasi-nasa-ay-gorevi-icin-spacexi-secti-6378785/"]