Almanya’da enerji krizine karşı uygulamaya konan katı önlemler milletvekilleri arasında huzursuzluk çıkardı.

Almanya Federal Parlamentosu Bundestag’da kaloriferlere 18 derece sınırı getirilmesi üzerine birçok milletvekili çok üşüdüklerini söyleyerek şikayet etmeye başladı. Der Spiegel’in “Parlamentoda buz devri” başlığıyla duyurduğu habere göre, bazı milletvekilleri ofislerinin buz gibi olduğunu ve hastalık riski yaşadıklarını belirtti.

Bazı milletvekillerinin parlamento oturumlarına palto ve atkılarla katıldığına dikkat çekildi. Geçen haftaki bütçe görüşmesine bazı milletvekillerinin kat kat giyinerek geldiği görüldü.

RUS BASINI DALGA GEÇTİ

Yeşiller Partisi’nden milletvekili Renate Kuenast, “Ofiste ceketle oturuyorum ve sürekli hareket ediyorum ama yine de dondum” dedi. Kuenast, birçok milletvekilinin hastalanması nedeniyle parlamento işleyişinin aksayabileceği uyarısında bulundu.

Ülkede havaların soğumasıyla beraber geçen haftadan bu yana kalorifer sınırlamasının Almanları zorlamaya başladığı belirtilirken Der Spiegel, kış boyunca havaların daha da soğumasıyla ülkenin çok zor bir döneme gireceğini yazdı.

Bu arada Rus basını da Alman Parlamentosu'ndaki "soğuk hava kriziyle" dalga geçti.

AVRUPA BU KIŞI ATLATMAYA ÇALIŞIYOR

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında birçok Avrupa ülkesi yaptırımlar kapsamında Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmaya çalışıyor. Almanya’nın yanı sıra birçok ülke giderek büyüyen enerji krizinde bu kışı atlatmak için çok katı önlemleri devreye soktu.

Almanya’da da birçok kamu tesisinde ısıtma cihazları kısıldı, meydanlarda aydınlatmalar azaltıldı, sokak ışıkları kapandı. Hükümet temsilcilerinin halka “Çorap ve hırka giyin, hızlı duş alın” uyarıları ülkede tartışma yaratmıştı.

[old_news_related_template title="Alman bakandan halka tasarruf tavsiyeleri: Hızlı duş alın, çorap ve hırka giyin" desc="Rusya’dan Avrupa’ya doğalgaz akışının kesilme ihtimali gelecek kış aylarında enerji krizinin kontrolden çıkacağı yönünde endişeye yol açarken Almanya Ekonomi Bakanı’ndan halka ilginç tasarruf tavsiyeleri geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/25/iecrop/robert-habeck-reuters-1_16_9_1656157382.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/alman-bakandan-halka-tasarruf-tavsiyeleri-hizli-dus-alin-corap-ve-hirka-giyin-7214306/"]

[old_news_related_template title="Avrupa'da enerji krizi: Almanya'da sokaklar karanlığa gömüldü" desc="Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sebebiyle Avrupa’daki enerji krizi giderek büyürken, zor bir kışa hazırlanan Almanya’da olağanüstü önlemler hayata geçiriliyor. İngiltere'de ise kriz inşaat sektörünü vurabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/29/iecrop/almanya-reuters_16_9_1659077983.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/avrupada-enerji-krizi-almanyada-sokaklar-karanliga-gomuldu-7276485/"]

[old_news_related_template title="Faturaları düşürmek için 'boğazlı kazak' önerisi" desc="Artan enerji fiyatları nedeniyle Almanya'da vatandaşa 'duş sürelerini kısa tutun' önerisinde bulunulmasının ardından dikkat çeken bir diğer öneri de Japonya'dan geldi. Tokyo Valisi Yuriko, faturaları düşürmek için 'boğazlı kazak giyin' önerisinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/19/iecrop/shutterstock_2079342010-1_16_9_1668836601.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/faturalari-dusurmek-icin-bogazli-kazak-onerisi-7488300/"]