Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Olağanüstü NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve G7 Liderler Zirvesi’ne katıldı. NATO ve G7 toplantılarının ardından basın toplantısı düzenleyen Scholz, G7 ülkelerinin Rusya’ya uyguladıkları ekonomik yaptırımları gerekmesi halinde daha da arttırılması konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Rusya'nın birliklerini Ukrayna'dan çekmesi gerektiğini vurgulayan Scholz, G7 ülkeleri olarak savaşı olabildiğince çabuk bitirmek için ekonomik nüfuzlarını kullanmaktan çekinmeyeceklerini ifade ederek, “Bugün hepimiz kendimizi yaptırımların eksiksiz bir şekilde uygulanmasına adadık. G7 ayrıca ‘gerekli olursa’ daha fazla yaptırım uygulamayı kabul etti” dedi.

"UKRAYNA'YA MODERN SİLAHLAR VE GEREÇLER VERDİK"

Scholz, Rusya’nın Ukrayna'nın kimyasal silah geliştirdiğine dair yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Enerji tedariki konusuna da değinen Scholz, “ABD'den muhtemel doğal gaz teslimatları ile bir süredir Almanya'daki enerji arzını çeşitlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bir gazetecinin Almanya'nın şimdiye kadar olduğu gibi sadece eski silahları değil, modern silahları da Ukrayna'ya verecek mi sorusuna ise Scholz, "Sorunuz yanlış bir gerçeğe dayanıyor. Ukrayna’ya modern silahlar ve gereçler verdik” dedi.

[old_news_related_template title="ABD'den Rusya'ya sert yaptırımlar" desc="ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya karşı alınan yeni yaptırım kararlarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/24/iecrop/abd-shut_16_9_1648131710.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdden-rusyaya-sert-yaptirimlar-7031824/"]

[old_news_related_template title="NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Almanya kilit rol oynuyor" desc="NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Almanya, Ukrayna'ya askeri teçhizat, mali ve insani yardımda kilit rol oynuyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/17/iecrop/nato-almanya-iha_16_9_1647545692.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/nato-genel-sekreteri-stoltenberg-almanya-kilit-rol-oynuyor-7017791/"]