Bakan Akar, Almanya Savunma Bakanlığı görevine atanan Lambrecht ile de bir araya geldi.

İkili, bölgesel ve küresel konularla, savunma sanayi ve askeri eğitim, iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Akar tarafından, Türkiye ile Almanya arasındaki tarihi ve kültürel bağlara vurgu yapıldı.

Savunma sanayideki kısıtlamalar konusunda bazı somut adımlar atılmasının beklendiği ifade edilen görüşmede FETÖ ile mücadelede iş birliğine vurgu yapıldı.

SOMALİ DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Akar, daha sonra Somali Dışişleri Bakanı Abusaid Ali ile bir araya geldi. İkili ve bölgesel konulardaki gelişmelerle savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede Bakan Akar tarafından iki ülke arasında siyasi ve askerî iş birliğinin yanı sıra dostluk ve kardeşliğin de her alanda gelişmekte olduğu, Türkiye'nin, Somali halkının güven ve huzur içinde yaşaması için her türlü desteği vermeyi sürdüreceği ifade edildi.



[old_news_related_template title="NATO'ya 'dürüst olun' diyen Zelenskiy'den 'zirve' çağrısı! Türkiye de var" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 'NATO Ukrayna’yı isteyip istemediği konusunda dürüst olmalı. Önümüzdeki günlerde Avrupa'daki güvenlik sorunlarını ele almak için Ukrayna, Almanya ve Türkiye'nin katılımıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri arasında zirve düzenlenmesini teklif ediyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/19/iecrop/zelensky_16_9_1645283388.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-natoya-seslendi-durust-olun-6962920/"]