İtalyan polisi, Avrupa'daki en büyük uyuşturucu operasyonlarından birine imza attı.

İtalya mali polis teşkilatı (Guardia di Finanza) tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 240 milyon euro olan 4.3 ton kokain ele geçirildiği ve Kolombiyalı Clan del Golfo uyuşturucu çetesine ağır bir darbe vurulduğu bildirildi.

Operasyonun İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bulgaristan, Hollanda ve Kolombiya olmak üzere 6 ülkede 38 kişi için tutuklama emri çıkarılmasıyla sonuçlanan uluslararası bir soruşturmanın sonunda geldiği belirtildi. Soruşturma 1 yıldan fazla sürerken, polis kokainin yanı sıra 1,85 milyon euro nakit paraya da el koydu.

İtalyan yetkililer çalışmalarının, Ndrangheta mafyasının evi olan Calabria da dahil olmak üzere İtalya'da faaliyet gösteren organize suç örgütleri ile iş birliği olan Güney Amerikalı kokain üreticileri ve Avrupalı alıcılar arasında "yoğun bir ağ trafiği" olduğunu ortaya çıkardığını belirtti.

Polisin geçtiğimiz yıl Mayıs ayından bu yana 19 uyuşturucu teslimatını takip ettiği ve küresel uyuşturucu kaçakçılığı sistemindeki "önemli aracıları" ve "önemli sayıda taşıyıcıyı" belirlediği öğrenildi.
[old_news_related_template title="İtalya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı" desc="İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Roma'da terör örgütü PKK sembolleri ve teröristbaşının fotoğraflarının alenen sergilendiği PKK gösterisi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/06/iecrop/disisleri-1_16_9_1654538007.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/italyanin-ankara-buyukelcisi-disisleri-bakanligina-cagrildi-7178567/"]

[old_news_related_template title="Uyuşturucu baronu kadın kılığında hapisten kaçtı" desc="Latin Amerika'nın tanınmış uyuşturucu çetelerinden birine liderlik eden 'Sevimli Tombul' lakaplı César Ortíz, tutulduğu yüksek güvenlikli hapishaneden firar etti. Ortiz'in kaçış görüntüleri ise gündem oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/07/iecrop/mk_16_9_1654588136.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/uyusturucu-baronu-kadin-kiliginda-hapisten-kacti-7179348/"]