Yunanistan medyasının bugün öğle saatlerinde duyurduğu habere göre Türkiye kıyılarından hareket ederek İtalya’ya gittiği belirtilen yelkenli teknenin Ege’deki Paros Adası yakınlarında fırtına ve aşırı yük nedeniyle alabora olarak battığı belirtildi.

Göçmenlerin telefon ile yardım istemeleri üzerine bölgeye çok sayıda Yunanistan sahil güvenliği ile balıkçı teknesinin gittiği ve şu anada kadar yaklaşık 101 Afganistan uyruklu göçmenin kurtarılarak Paros adasına götürüldüğü belirtildi. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kurtarılan göçmenlerin Bodrum’a 14 mil uzaklıktaki Leros Adası’ndaki göçmen kampına nakledilecekleri belirtildi.

[old_news_related_template title="Yunanistan'da yüzlerce pelikanın ölümü kuş gribi endişesini arttırdı" desc="Yunanistan’daki altı gölde binin üzerinde pelikanın ölümü kuş gribi endişesini arttırdı. Bilim insanlarının pelikan ve kuş ölümlerinin nedenini bulmak için çalışma başlattığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/13/iecrop/kus-yasaranter_16_9_1647173445.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/yunanistanda-yuzlerce-pelikanin-olumu-kus-gribi-endisesini-arttirdi-7008082/"]