Rusya’nın yoğun bombardımanı altındaki Ukrayna’nın Mariupol’de yıkım her geçen gün artıyor. Rusya ordusuna ve Ukrayna ordusuna bağlı tankçıların çatışmaları kentte devam ediyor.

Rus ordusuna bağlı milislerin oluşturduğu Donetsk Halk Milisleri tankçı birlikleri kentte birçok noktada Ukrayna ordusuna saldırmaya devam ederken, Ukrayna ordusuna bağlı Azov Taburu’da Rus birliklerini tanklarla direnmeyi sürdürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Mariupol’deki Ukrayna askerlerine ve paralı asker gruplarına silah bırakma çağrısında bulunurken, Ukrayna askerleri ise bu çağrıya aldırış etmeyerek kenti savunmaya devam ediyor.

RUS GEMİLERİ UKRAYNA'YA FÜZE FIRLATTI

Rusya Donanması’na ait savaş gemileri Rusya’nın Ukrayna’da yasadışı şekilde ilhak ettiği Kırım Yarımadasında yer alan liman kenti Sivastopol açıklarından Ukrayna’ya füze fırlattı. Seyir füzesi olduğu tahmin edilen füzelerin tam olarak hangi noktaları hedef aldığı ise bilinmiyor. Füzelerin fırlatıldığı anlar ise çevrede bulunan vatandaşlar tarafından anbean kayıt altına alındı.



RUSYA, KRAMATORSK'U VURDU

Rus ordusu Ukrayna’nın doğusunda Donetsk Oblastı’nda yer alan Kramatorsk şehrini bombaladı. Rus bombardımanı çevrede bulunan siviller tarafından anbean kayıt altına alınırken, Rus ordusunun hedef aldığı noktalar ve can kaybına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

"HERSOV'DA İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Herson kentinde Rus ordusunun engelleri nedeniyle insanlık dramının yaşandığını ifade ederek, "Rus ordusunun engellerinden dolayı 300 bin nüfuslu Herson’da insanlık dramı yaşanıyor. Gıda ve tıbbı malzemeler tükendi sayılır ama Rusya insani koridorlar açılıp insanların tahliye edilmesine müsaade etmiyor. Rusya’nın bu barbar taktiğini geç olmadan sonlandırmak gerekiyor" dedi.

[old_news_related_template title="Rus askeri para ödülü karşılığında Ukrayna’ya teslim oldu" desc="Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Viktor Andrusiv, bir Rus askerinin ödül karşılığında tankıyla birlikte Ukrayna’ya teslim olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/22/iecrop/ukrain-iha_16_9_1647970785.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-askeri-para-odulu-karsiliginda-ukraynaya-teslim-oldu-7027635/"]

[old_news_related_template title="ABD ve Ukrayna'dan yeni iddia: Rusya çocukları kaçırıyor" desc="Ukrayna, ülkeyi işgal eden Rus ordusunun, sadece sivilleri öldürmekle kalmayıp yüzlerce Ukraynalı çocuğu da kaçırdığını öne sürdü. ABD de iddialara destek verdi. Daha önce de Rusya'nın Mariupol'den tahliye edilen sivilleri çalışma kamplarına gönderdiği iddia edilmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/22/iecrop/ukrayna3-reuters_16_9_1647956537.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-ve-ukraynadan-yeni-iddia-rusya-cocuklari-kaciriyor-7027132/"]