Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’yle ilişkilerin Soğuk Savaş dönemindeki gibi olması gerektiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya ve ABD’nin Soğuk Savaş dönemindeki “barış içinde bir arada yaşama” ilkesine geri dönmesi gerektiği ifade edildi.

Interfax haber ajansının aktardığı açıklamada, Rusya’nın ABD’yle karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerin tesis edileceğine inandığı belirtildi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinden Piyotr İlyiçov, Kuzey Kore’nin üst üste füze deneme kararını anladığını, Kore’de nükleer silahlardan arındırma görüşmeleri için gerekli şartların bulunmadığını kaydetti. İlyiçov, Washington’ın Pyongyang’a yaptırım yolunu tercih ederek görüşme yolunu tıkadığını belirtti.

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba ile görüştü" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu (RF) Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüştü. Yapılan açıklamada, Erdoğan ile Putin'in görüştüğü hususların takibinin yapıldığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/06/iecrop/cavusoglu-iha_16_9_1646381520-880x495-1_16_9_1646584134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/disisleri-bakani-cavusoglu-lavrov-ve-kuleba-ile-gorustu-2-6993174/"]